Tietoa Turun opiskelumahdollisuuksista, opiskelijakaupungin arjesta, palveluista ja opiskelijoiden lempipaikoista on nyt koottu Turun kaupungin ja korkeakoulujen yhteiseen Opiskelijakaupunki Turku -lehteen.
  • Turun korkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa 14.3.-28.3.2018
  • Ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaku on 21.2.-14.3. 
  • Lisätietoja: opintopolku.fi

Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Löydät kaikki koulutusmahdollisuudet yhdestä lehdestä.

Lisäksi voit lukea muun muassa siitä, miten Turun yliopiston ja HUMAKin opiskelijat perustivat hyöteisruokaa valmistavan yrityksen ja miten Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaprojektissa rakennetaan sähkökäyttöistä rallycross-autoa. Entä miltä tuntui muuttaa Oulusta Turkuun DIAKiin opiskelemaan viittomakielen tulkiksi?

Turussa voi opiskella korkeakoulututkinnon myös ruotsiksi Åbo Akademissa ja Yrkeshögskolan Noviassa. Lehdessä suomenkielisten opiskelijoiden vinkkejä ruotsiksi opiskeluun. 

Lue koko lehti

 

Monipuolista koulutusta

Kuuden korkeakoulun lisäksi Turussa on runsaasti toisen asteen koulutusmahdollisuuksia. Turun ammatti-instituutissa on valittavana yli 20 tutkintoa ja eri opintopolkuja, kuten huippuosaamiseen, yrittäjyyteen, huippu-urheiluun ja kansainvälisyyteen kannustavat opinnot. Voit myös suorittaa kaksoistutkinnon. Lukiokoulutuksessa tarjolla on ilmaisun, ICT:n, urheilun, musiikin ja luonnontieteen erityislinjoja. Turussa toimii myös merilinja.

Joka neljäs turkulainen on opiskelija

Turun kaupunki tekee Turun korkeakoulujen kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta opiskelijan arki sujuu Turussa. Tavoitteena on tehdä Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki, johon tullaan opiskelemaan, viihdytään opiskellessa ja jäädään asumaan sekä töihin valmistumisen jälkeen. Kampusalueita ja opiskelijoiden palveluita kehitetään yhdessä. Lisäksi ideoita kaupungin kehittämiseksi tuetaan projektirahoituksella.

Lue lisää: turku.fi/opiskelijakaupunki

Opiskelijakaupunki Turku -lehteä voi tilata painettuna jaettavaksi esimerkiksi oppilaitoksiin. Ota yhteyttä opiskelijakaupunki(at)turku.fi.