Turun ratapihahankkeen tavoitteena on luoda Turkuun kansallisesti ja kansainvälisesti houkutteleva elämys- ja tapahtumakeskittymä. Hanketta esitellään Logomossa 12.2.2018.

Turun ratapihahankkeen tavoitteena on luoda Turkuun kansallisesti ja kansainvälisesti houkutteleva elämys- ja tapahtumakeskittymä. Suunnitelmien keskiössä on perhematkailuun suunnattu elämyskeskus hotelleineen sekä uusi, noin 10 000 katsomopaikan monitoimiareena, erityisesti jääurheilun käyttöön. Urheilutapahtumien lisäksi areenalla järjestettäisiin konsertteja ja muita suuria yleisötapahtumia.

Ratapihan elämyskeskushankkeesta järjestetään yleisötilaisuus maanantaina 12.2.2018 klo 18 - 20 Logomossa (Teatro-sali, osoite: Köydenpunojankatu 14). Tilaisuuteen on avoin pääsy.

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, Turun kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Saara Ilvessalo
  • Kaupungin tavoitteet, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, Turun kaupunki
  • Hakijan tavoitteet, GSP Group Oy
  • Kaavaprosessi ja siihen osallistuminen, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti, Turun kaupunki

Paikan päällä on myös Saku Koivu, joka kuuluu hankkeessa mukana olevan Turun Ratapihan Kehitys Oy:n taustavoimiin.

Hankkeen arkkitehtikutsukilpailu alkaa kevään 2018 aikana asemakaavaluonnoksen pohjalta. Kilpailun tavoitteena on löytää kaupunkirakenteeseen istuva, liikenteellisesti ja kustannuksiltaan realistinen, toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkealaatuinen kokonaissuunnitelma. Kilpailutyössä haetaan kansainvälisesti merkittävää ja ainutlaatuista ratkaisua.

Turun Elämyskeskus on lähes noin 450 miljoonan euron ja 200 000 neliön kaupunkikehityshanke aivan Turun ydinkeskustan kupeessa. Keskuksesta tulee 2020 - luvun kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava tapahtumaliiketoiminnan, perhematkailun, elämyskeskuksen sekä liikunnan kokonaisuus. Tavoitteena on, että Elämyskeskus avaa ovensa vuonna 2022.

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi hankkeen kaavoitusta pohjustavan suunnitelman kokouksessaan 6.2.2018. Päätös mahdollistaa kaavoituksen jatkumisen. Turun kaupunki suunnittelee elämyskeskusta yhdessä Turun Ratapihan Kehitys Oy:n ja VR-Yhtymä Oy:n kanssa.