Skotlantilaisen Strathclyden yliopiston edustajat vierailivat Turussa 15.-16.2.2018. Yhteistyö kansainvälisen tekniikan alan huippuyliopiston kanssa vahvistaisi osaavan työvoiman saantia Turun alueen yrityksiin sekä laajentaisi pääsyä tutkimuksen, tuotekehityksen ja uusimman tiedon lähteille.

Strathclyden yliopisto

  • Johtava kansainvälinen tekniikan alan yliopisto Skotlannin suurimmassa kaupungissa Glasgowssa.
  • Yliopiston tutkimusta, oppimista ja opetusta sekä työelämäyhteistyötä ohjaa sitoutuminen käytännön hyötyjä korostavaan oppimisotteeseen.
  • Teknillinen tiedekunta on kooltaan Skotlannin suurin ja oppimisympäristö tasoltaan yksi Iso-Britannian parhaista.
  • Yliopiston kehittämiseen investoidaan voimakkaasti.
  • Yliopistolla on yli 5000 tekniikan alan opiskelijaa 100:sta maasta, ja yli 40 perus- ja jatkotutkintokoulutusta sekä täydennyskoulutusohjelmaa.

Turun ammattikorkeakoulu solmi joulukuussa 2017 aiesopimuksen yhteistyöstä skotlantilaisen Strathclyden yliopiston kanssa. Yhteistyösopimus perustuu Turun kaupungin ja Turun AMK:n edustajien yhteiseen vierailuun Glasgowssa Strathclyden yliopistossa marraskuun lopulla.

Aiesopimusta syvennettiin nyt konkreettisiksi suunnitelmiksi Strathclyden yliopiston johdon ja teknillisen tiedekunnan johdon Turun-vierailulla 15.–16.2.

Vierailun ensimmäisenä päivänä torstaina 15.2. Turun kaupunki isännöi kaupunginjohtaja Minna Arveen johdolla sidosryhmätapaamisen, jossa kuultiin mm. alueen teollisuuden edustajien näkemyksiä siitä, miten yhteistyö voisi osaltaan helpottaa aluetta vaivaavaa osaajapulaa.

Kansainvälisen korkeakouluyhteistyön laajentaminen tärkeää Turulle

 – Huippuosaaminen on yritysten, Turun ja koko Suomen kilpailukyvyn kannalta ehkä kaikkein tärkein elementti. Meillä Lounais-Suomessa on useita globaaleja, omalla segmentillään jopa maailman johtavia yrityksiä, joiden tuotteet ja palvelut ovat joka päivä testissä kovimmassa kansainvälisessä kilpailussa.

Jos halutaan pelata maailmanluokassa, perustana on oltava maailmanluokan huippuosaaminen, sekä tänään että huomenna

 – Jos halutaan pelata maailmanluokassa, perustana on oltava maailmanluokan huippuosaaminen, sekä tänään että huomenna, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kaupunki haluaa luoda yrityksilleen mahdollisimman hyvän ja laadukkaan toimintaympäristön. Korkeakouluyhteistyön osalta tämä tarkoittaa, että yrityksille varmistetaan osaavan työvoiman hyvä saatavuus sekä pääsy tutkimuksen, tuotekehityksen ja uusimman tiedon lähteille.

 – Mitä laajempi valikoima huippuosaamista ja uusien lahjakkuuksien koulutusta Turussa on yritysten ulottuvilla ja valittavana, sitä enemmän asiasta hyötyy koko alueen elinkeinoelämä, Arve toteaa.