Föli-fillaria voi käyttää useimmilla Fölin kausikorteilla ilman lisämaksua. Ilman korttia vuosihinnaksi tulee 40 euroa. Kaupunkipyörien on tarkoitus tarjota uusi, nopea vaihtoehto keskusta-alueella liikkumiseen, jonka vuoksi normaali käyttöaika on rajattu puoleen tuntiin pyörien saatavuuden varmistamiseksi.

Fillaroimaan Fölin kausikortilla

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti helmikuussa, että Föli-fillarin käyttöoikeus sisältyy vähintään 30 päivää voimassa oleviin kausikortteihin ilman erillistä maksua elokuun 2018 loppuun saakka. Lautakunta käsittelee asiaa uudelleen elokuussa, kun Föli-fillareista on kertynyt kolme kuukautta käyttökokemusta.

Föli-fillarin käyttöoikeus sisältyy seuraaviin kausikorttituotteisiin:

  • kausikortti 30 pv tai enemmän
  • vuosivapaakortti
  • toisen asteen koululaisten ns. kela-kortti
  • suoraveloituskortti
  • kestokortti
  • haltijakohtainen kausikortti.

Tämä hinnoittelu on toistaiseksi voimassa kokeiluna ajalla 1.5.-30.8.2018.

Föli-fillarin käyttöönotto edellyttää asiakkaalta luottokorttirekisteröitymistä netissä tai palvelutoimistossa. Föli-fillarin käyttöaika on maksimissaan 30 minuuttia kerrallaan, jonka jälkeen menee normaali kaupunkipyörien hinnoittelun mukainen lisämaksu.

Seutulipun rinnakkaiskortilla ei voi käyttää Föli-fillareita kokeilun aikana touko-elokuussa, koska asiasta ei ole sovittu seutulippukuntien kanssa. Kuntien maksamilla koululaiskorteilla ei voi käyttää Föli-fillareita. Tupla-kortteihin ei sisälly fillareiden käyttömahdollisuutta.

Päivä-, viikko- tai vuosimaksulla

Kaupunginjohtaja Minna Arve hyväksyi aiemmin tämän vuoden tammikuussa kaupunkipyöräjärjestelmän yleisen hinnoittelun. Kaupunkipyöräilyn hinta koostuu käyttömaksusta, johon sisältyy kerralla puolen tunnin käyttöaika, sekä mahdollisesta lisäaikamaksusta. Käyttöoikeuden kestoksi voi valita päivän, viikon tai vuosimaksun: päivälippu 5 €, viikkomaksu 10 € sekä vuosimaksu 40 € (ajalle 1.5.2018 - 30.4.2019). Puolen tunnin käyttökertoja käyttäjälle sisältyy rajaton määrä - kunkin käyttömaksun rajoissa. 

 

Käyttöaika kerrallaan puoli tuntia, ylityksistä lisämaksu

Pyörät on tarkoitettu erityisesti lyhytaikaiseen käyttöön ja yhden pyörän normaali käyttöaika on rajattu puoleen tuntiin kaupunkipyörien saatavuuden varmistamiseksi. Maksimikäyttöaika kerralla tulee olemaan 5 tuntia ja lisäaikamaksu peritään jokaisesta ensimmäisen puolen tunnin ylittävästä tunnista alla olevan taulukon mukaisesti.

   

Muut vaihtoehdot

Suunnitteilla on myös matkailijalippu, joka yhdistää Fölin linja-autoliikenteen sekä kaupunkipyörät. Föli-fillari lippujen eri myyntikanavia selvitellään. Tästä seuraa lisätietoa huhtikuussa

Palautetta ja kysymyksiä kaupunkipyöristä voi antaa kaupungin palautepalvelun kautta.

Lisätietoa:

www.foli.fi/kaupunkipyorat

Turun kaupunkipyörien kokonaisbudjetti kolmelle vuodelle on 3,2 miljoonaa euroa, sisältäen 300 kaupunkipyörän ja 34+3 aseman järjestelmän ylläpidon ja kehityksen ympärivuotisesti. Budjetti koostuu mainosrahoituksesta, käyttömaksuista, kaupungin rahoituksesta sekä CIVITAS ECCENTRIC – hankerahoituksesta.

CIVITAS ECCENTRIC on EU-rauhoitteinen hanke. Mittavassa CIVITAS ECCENTRIC -hankkeessa kehitetään Turussa pyöräilyn lisäksi mm. sähköistä joukkoliikennettä, biokaasuautoja, autojen yhteiskäyttöä ja Kupittaa-Itäharju –alueen liikkumisreittejä, sekä matkaketjuja. Lisää tietoa hankkeesta löytyy täältä: http://www.turku.fi/civitas-eccentric

CIVITAS ECCENTRIC:

Rahoittajat: Horizon 2020
Kokonaisbudjetti: 17 974 993 € (koko EU:n tasolla)
Turun kaupunki ja paikalliskumppanit: 3 237 000 €
Aikataulu: 2016–2020
Hankkeen nettisivut:
www.turku.fi/civitas-eccentric
www.civitas.eu/eccentric