Yhteishaun tulokset vahvistavat, että Turku on tunnetusti vetovoimainen opiskelijakaupunki. Turun kuuden korkeakoulun koulutukset olivat suosittuja hakukohteita 28.3. päättyneessä yhteishaussa. Turun yliopisto säilytti asemansa Suomen toiseksi suosituimpana yliopistona.

Turun yliopistoon haki tänä keväänä 25 971 hakijaa, joka on 7000 enemmän kuin viime vuonna. Hakeneiden määrä nousi viime vuoteen verrattuna noin 37 prosenttia. Hakijoista ensisijaisia oli 9265.

Hakukohteittain suurimmat kasvut hakijamäärissä olivat uusissa valtakunnallisissa yhteisvalinnoissa: lääketieteessä, hammaslääketieteessä ja oikeustieteessä.

– Tekniikan hakukohteissa, tietotekniikassa ja biotekniikassa, hakijamäärien nousu jatkuu ilahduttavasti, toteaa opiskelijavalinta ja hakijapalvelut -osaston päällikkö Mari Kähkönen Turun yliopistosta.

Sosiaali- ja terveysala sekä kaupallinen ala kiinnostavat

Hakijamääriään kasvatti myös Turun ammattikorkeakoulu, johon haki lähes 14 000 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna lähes 6600. Eniten kiinnosti sosiaali- ja terveysala. Tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen aloituspaikkoja lisättiin tänä keväänä.

– Turku on Suomen paras opiskelijakaupunki. Hienoa, että näin iso joukko itsensä kehittämisestä kiinnostunutta haluaa tulla opiskelemaan juuri Turun ammattikorkeakouluun. Valinta on oikea, vakuuttaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Turussa korkeakoulututkinto on mahdollista suorittaa myös ruotsiksi. Åbo Akademin hakijamäärät kasvoivat. Suosituin hakukohde oli psykologian oppiaine ja suurin hakijamäärä oli kaupalliseen koulutukseen. Uusi luokanopettajan kielikylpykoulutus oli heti suosittu hakukohde.  

Myös Turussa toimivat valtakunnalliset ammattikorkeakoulut kiinnostivat hakijoita. Turun kampuksella järjestettävä yhteisöpedagogikoulutus oli kuudella paikkakunnalla toimivan HUMAKin suosituimpia hakukohteita. Lisäksi Yrkeshögskolan Novian Turun kampuksen sosionomi-, tradenomi ja merikapteenikoulutukset vetivät hyvin hakijoita.

Uudet opiskelijat kaupunkiin syksyllä

Korkeakoulujen yhteishaussa oli koko maassa yli 153 000 hakijaa. Aloituspaikkoja yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on yhteensä noin 47 500.

Seuraavaksi korkeakoulut käyvät läpi hakemuksia ja järjestävät valintakokeita. Noin 4500 uutta opiskelijaa aloittaa joka syksy opintonsa Turussa.