Lukuviikkoa vietetään jälleen 16.–22.4.2018. Se on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla. Tänä vuonna teema on Mun tarina.

Lisätietoja:
Taina Ratia, ohjelmapäällikkö
Turun kaupunginkirjasto
p. 044 9072940
taina.ratia@turku.fi

Turun pääkirjaston lastenosastolla Saagassa ohjelma on tällä kertaa suunnattu koulujen kutsuryhmille, joille informaatikko Leena Turunen ensin vinkkaa kirjoja.Sen jälkeen ryhmät osallistuvat Mun tarina -sarjispajaan, jossa piirretään teeman mukaisia sarjakuvia.

Lisäksi Saagan kirjateatterissa on maanantaina satuhetki. Ryhmiltä tarvitaan ennakkoilmoittautuminen, mutta muille tilaisuus  avoin.

Pääkirjaston Stoori järjestää yhdessä Kirjan talon ja taiteilija Maiju Tainion kanssa työpajan maanantaina ja torstaina aiheesta Mielessä asuvat - Salaiset sivupersoonat.

Tiistain ohjelmassa on Kehu kirja – non stop, jossa kirjaston henkilökunta hehkuttaa kirjamieltymyksiään. Vinkkimaraton alkaa vanhan kirjastotalon rotundassa klo 14. Samana päivänä rotundassa järjestetään myös Open Mic -lavarunoustapahtuma klo 18. Tule kuuntelemaan tai esiintymään itse avoimelle esiintymislavalle. Voit lausua oman runosi tai pätkän proosaa, räpätä, runolaulaa tai pitää puheen.  Tilaisuuden juontaa Yle Turun toimittaja ja runoilija Kalle Talonen.

Keskiviikkona musiikkiosastolla raikaa 1968: toivekappaleiden hippimittari -kuuntelutapahtuma klo 17 alkaen . ”Hullua vuotta” 1968 lähestytään populaarimusiikin näkökulmasta. Kymmenen erilaista kappaletta,asetetaan historialliseen kontekstiinsa ja yleisö äänestää kappaleiden joukosta omat suosikkinsa. Kappaleet juontavat dosentti Kari Kallioniemi ja FT Kimi Kärki. Hippimittari järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen kanssa.

Musiikkiosastolla on Lukuviikolla myös muusikkoelämäkertojen näyttely.

Runosmäen kirjastossa tiistaina klo 14–15.30 Kirjatohtori korjaa rikkinäisiä kirjoja yhdessä lasten kanssa. Samana päivänä kirjastossa klo 17–18.30 ratkotaan murhamysteeriä... Oletko aina halunnut leikkiä salapoliisia? Runosetsivä tarvitsee apuasi murhan ratkaisemisessa. Mikä on motiivi? Kuka on syyllinen? Tapahtuma on suunnattu aikuisille.

Keskiviikkona klo 14–16 Runosmäen kirjastossa järjestetään Tatu ja Patu -tapahtuma. Lapset pääsevät seikkailemaan etsiväradalle, rakentamaan oman keksinnön mielikuvituksellisista materiaaleista sekä etsimään sanoja sanasokkelosta.

Vasaramäen kirjastosta löytyy hyvien kirjojen vinkkauslappusia.