Moni pienten lasten vanhemmista on kyllästynyt seisoskelemaan leikkipuistoissa. Niin oli myös Turun Urheiluliitossa liikuntaa ohjaava Marianne Sjöroos. Hän ei kuitenkaan tyytynyt seisoskeluun, vaan ryhtyi jumppailemaan leikkipuiston telineitä hyödyntäen. Mukaan innostuivat muutkin vanhemmat.

Sjöroos ei jättänyt asiaa siihen, vaan otti yhteyttä Turun kaupungin liikuntapalvelukeskukseen. Liikuntapalveluvastaavat Satu Revonsuo ja Hanna Vainio saivat tehtäväksi pohtia, miten hauska ja tehokas leikkipuistojumppa voitaisiin Turussa toteuttaa.
– Kutsuimme toimintaan mukaan turkulaisia naisvoimisteluseuroja ja koulutimme Turun Jyryn, Lahjan Tyttöjen, Turun Naisvoimistelijoiden ja Turun Urheiluliiton ohjaajia leikkipuistojumppaohjaajiksi. Valitsimme leikkipuistojumppiin sopivat puistot yhteistyössä kaupunkiympäristötoimialan kanssa, kertoo Revonsuo.

Yhteistyön tuloksena leikkipuistojumpat käynnistyvät maanantaina 16.4. kahdeksassa leikkipuistossa Turussa. Uusia ohjaajia koulutetaan tarpeen mukaan ja jumpista kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä liikuntapalvelukeskukseen.

Kuntoilua lasten leikkiessä

– Leikkipuistojumppa on erityisesti kotiäideille ja -isille arjen aikatauluhaasteiden keskellä mahtava mahdollisuus pitää huolta omasta kunnostaan ja jaksamisestaan lasten leikkiessä. Pienten lasten vanhemmille jumppa on kiva tilaisuus myös tavata muita vanhempia, suosittelee liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola.

Leikkipuistojumpat ovat avoimia kenelle tahansa. Tunneille voi mennä lasten kanssa tai ilman. Jumpassa hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastuskuminauhaa toiminnallisiin liikkeisiin. Liikkeitä voi muunnella oman kunnon mukaan, ja tunnista saa myös haastavan. Tunti sisältää alkulämmittelyn sekä kiertoharjoituksena tehtävän lihaskunto-osion. Jumppiin ei tarvitse ilmoittautua.

Leikkipuistojumpat

Kevätkausi 16.4.–21.6. on maksuton kokeilukausi. Syyskaudella jumpataan 14.8.–2.12. 
Leikkipuistojumppia ei pidetä vapunaattona 30.4., vapunpäivänä 1.5. ja helatorstaina 10.5. eikä to 21.6. klo 18–18.45 Tyytikinpuistossa.

  • Ma klo 10.15–11 Vräkinniitun leikkipaikka, Pietinkujan kupeessa, Hirvensalo
  • Ti klo 10–10.45 Yrjänänpuiston leikkipaikka, Yrjänänaukio, Pohjola
  • Ti klo 15–15.45 (8.5.–19.6.) Tyytikinpuiston leikkipaikka, Hiidenkuja, Yli-Maaria Kanervamäki
  • Ti klo 15.15–16  Hurttivuoren leikkipaikka, Hurtinkatu, Pääskyvuori/Hurttivuori
  • Ti klo 18–18.45 (17.4.–29.5.) Kuhilaspuisto, Ruiskatu, Petrelius 
  • Ti klo 18–18.45 (5.–19.6.) Tähkäpuiston leikkipaikka, Petreliuksenpolku, Petrelius
  • Ke klo 10–10.45 Annanpuisto, Annankatu, Portsa
  • To klo 9.30–10.15 Huhtaraivion leikkipaikka, Huhtakuja, Kohmo
  • To klo 18–18.45 Tyytikinpuiston leikkipaikka, Hiidenkuja, Yli-Maaria Kanervamäki
  • Pe klo 15–15.45  Nummenpuiston leikkipaikka, Nummenpuistokatu, Nummi

Lisätietoja: turku.fi/leikkipuistojumpat

Leikkipuistojumpat ovat osa Koko Turku ulkoilee -kampanjaa.