Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessa 17.4. poikkeamisluvan, joka koskee tyhjillään olevaa liikerakennusta Aninkaistenkadulla. Olemassa oleva rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi pääasiassa asuinkäyttöön tuleva rakennus.

Poikkeamislupa: Turun Matintalo, Aninkaistenkatu

Poikkeamispäätöstä on haettu asuinkerrostalon rakentamiseksi tontille, jossa on tällä hetkellä tyhjillään oleva liikerakennus. Turun Matintalo –niminen rakennus on tarkoitus purkaa ja tilalle aiotaan rakentaa kaksiosainen kahdeksankerroksinen kerrostalo, jonka toinen osa sijaitsee Aninkaistenkadun varrella ja toinen sisäpihalla.

Hakemusta esitettiin hyväksyttäväksi, koska asuntojen rakentaminen keskusta-alueelle on kaupungin tavoitteiden mukaista. Hakemuksen hyväksyminen ei myöskään vaikeuta kaavoituksen toteuttamista alueella. Lautakunta hyväksyi esityksen lisäyksellä, että rakennuksen toiseen kerrokseen on sijoitettava myös toimistotiloja.

Uittamon täydennys (Kannuskatu 5)

Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan asuinkerrostalojen rakentaminen Uittamon uimahallin tontille sekä kaupungin omistamalle maalle Kannuskadun varteen. Alueelle arvioidaan tulevan n. 400 uutta asuntoa. Lautakunta hyväksyi esityksen hieman muutettuna.

Rivitalon rakentaminen (Koivukatu 16)

Poikkeamispäätös mahdollistaa rivitalon rakentamisen asuin- ja liikerakennuksen rakennusalalle Vasaramäkeen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

Kaupunkiympäristölautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018/