Kesä tekee tuloaan ja se näkyy myös Vanhalla Suurtorilla. Luostarin Välikadun Makasiinien kausimyymälöistä avautuu ensimmäisenä Turun kaupungin työkeskuksen kesäputiikki jo tiistaina 8.5. Avajaispäivänä on pannu kuumana ja avajaisviikolla on myös tarjouksia luvassa.

Tervetuloa!

Makasiinien Putiikki Vanhalla Suurtorilla on avoinna 8.5.–16.9.18 ma–pe 11–17. Helatorstaina Putiikki on suljettu.
Putiikki palvelee Vanhan Suurtorin tapahtumien ja Taiteiden yönä sekä Turun päivänä pidennetyin aukioloajoin.

 

Avaamme nyt tavallista aikaisemmin ja jatkamme aina Turun päivään asti. Toukokuuksi olemme valmistaneet tuotteita myös äitienpäivää ja kevätjuhlien kattauksia silmällä pitäen. Suurtorin elävöittäminen kaikin keinoin houkuttelee turkulaisia ja matkailijoita piipahtamaan tähän upeaan ympäristöön, sanoo työkeskuksen johtaja Erja-Maija Roine.

Makasiinien putiikissa on tunnelmaa. Kuva: Janita Reunanen, Työpiste

Työkeskus on osa Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskusta. Työkeskuksen matalan kynnyksen työ- ja harjoittelupaikkoihin sekä kuntouttavaan työtoimintaan osallistuu vuosittain noin 600 pitkään työttömänä ollutta turkulaista. Työkeskuksessa keskitytään työhön, tekemiseen ja työelämään valmentautumiseen mm. työnhakutaitoja opettelemalla.

Työkeskuksessa ommellaan kodintekstiilejä ja vaatteita, kudotaan mattoja, valmistetaan puu- ja metallituotteita ja tehdään paljon erilaisia kädentaitoja vaativia tuotteita, joita voi ostaa Työkeskuksen Putiikeista.

– Olemme ylpeitä Made in Turku -mallistostamme ja pitkästä perinteestämme.Työkeskus viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Sen tarina alkoi pula-aikaan hätäaputöistä ja tallukoiden valmistuksesta vuonna 1918. Siitä alkaen työkeskuksessa on tarjottu työtä ja valmennettu turkulaisia oman elämänsä herraksi, iloitsee Roine.

Laadukkaat saunatekstiilit: kylpytakit, pyyhkeet ja pesimet ovat upeita mökkituliaisia.  Kuva: Janita Reunanen,Työpiste

Kaikki tuotteet ovat 100-prosenttisesti turkulaisin käsityötaidoin valmistettuja.

Makasiinien Putiikki
työllistää nuoria

Makasiinien Putiikissa työskentelee tänäkin kesänä useita turkulaisia nuoria, jotka ovat saaneet kuukauden kesäpestin Turun kaupungilta.

– Työllistämällä nuoria Turku tukee asukkaitaan ensiaskeleissa kohti työelämää, muistuttaa Roine.

Iloiset räsymatot ovat asiakkaiden kestosuoksikkeja. Kuva: Janita Reunanen Työpiste