Makustelu näkyy kesällä Turun, Suomen ruokapääkaupungin, katukuvassa useina ruokaan ja juomaan liittyvinä tapahtumina, jotka houkuttelevat testailemaan ihania annoksia ja kuohuvia juomia.

Neitsytperunafestivaali

15.–16.6.2018

Varhaisperunan ystävät kokoontuvat Panimoravintola Koulun pihalle, kun Neitsytperunafestivaali nieleistaan käyntiin. Monelle varhaisperuna on kesän odotetuin herkku. Festarihenkinen herkuttelu kestää molempina päivinä iltakymmeneen.

Turku Food & Wine 

26.–28.7.2018 

Lähialueiden herkkuja, katuruokaa, viinipisteitä ja satamäärin ihmisiä. Toista kertaa järjestettävä Turku Food & Wine -festivaali pidetään Forum Marinumin katetulla pihalla. Tapahtumaan osallistuu useita Turun alueen ravintoloita. Paikalliset raaka-aineet muuttuvat taitavien kokkien käsissä herkullisiksi maisteluannoksiksi, joista voi sitten koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Viinien lisäksi tarjolla on käsityöläisoluita ja -siidereitä.

Vegånia 

3.–4.8.2018

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Vegånia järjestetään nyt toista kertaa. Vegaaniruokafestivaaleilla tarjottava ruoka on kestävästi tuotettua ja kasviperäistä. Ruokatori on kaikille avoin ja maksuton. Tänä vuonna Vegånia levittäytyy myös festivaalialueen ulkopuolelle kutsumalla turkulaisia ravintoloita tarjoamaan asiakkailleen jonkin vegaanisen annoksen tai menun.

Turun Pienpanimofestivaali TuPa 

3.–4.8.2018

Kaarinalainen Kuninkaantien Panimo järjestää Turun Pienpanimofestivaalin Vanhalla Suurtorilla. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen, se pidetään nyt toista kertaa. Vuonna 2017 kävijämäärä oli runsaat 10 000 ja nyt odotetaan selvää kasvua, mikäli säät ovat suotuisia. Paikalla on muutamia lähialueiden pienpanimoita. Tänä vuonna tapahtuma laajenee myös Porthaninpuiston alueelle, johon tulee musiikkilava. Samoissa maisemissa ja samaan aikaan on vegaaniruokafestivaali Vegånia. 

Kippis Festivaalit

10.–11.8.2018

Pääosissa ovat hyvä ruoka ja juoma, mutta musiikkikin soi taustalla kotimaisten artistien voimin. Ruokapuoli painottuu katuruokiin, juomissa on tarjolla oluiden lisäksi viinejä, siideriä ja kesäisiä drinkkejä. Juomia voi nauttia myös pienempinä 0,15 l maisteluannoksina. Festivaali järjestetään Vanhalla Suurtorilla. 

Suuret oluet - Pienet panimot

16.–18.8.2018

Olutmaistelut eivät suinkaan lopu Turun Pienpanimofestivaaliin. Suuret oluet – Pienet panimot -tapahtumaan kokoontuu pienpanimoita Turun seudun ulkopuolelta Ahvenanmaata myöten. Pääosissa ovat pienpanimoiden oluet, siiderit, long drinkit, tisleet ja virvoitusjuomat. SOPP valittiin vuonna 2016 "Vuoden matkailutapahtumaksi Suomessa". 

Illallinen yhdessä

16.9.2018

Valkoiset liinat ja pitkät pöydät houkuttelevat nauttimaan hyvästä ruuasta Illallinen yhdessä -tapahtumaan Turun päivänä. Pakkaa eväskoriin tarvittavat astiat, ruuat ja juomat ja pyydä ystävät seuraksesi viettämään syyskuun pimenevää iltaa Aurajoen rannalle Aboa Vetus & Ars Nova -museon edustalle. Pukukoodia ei ole, mutta juhlavuudesta ei sakoteta. 

Katso laajempi listaus kesätapahtumista (pdf): Tapahtumia Turussa 2018