Sunnuntaina 20.5. Turussa järjestetään uskontojen yhteinen rauhankävely jo kolmatta kertaa. Kaikille avoimeen tapahtumaan osallistuu myös pääministeri Juha Sipilä.

Tänä vuonna kävely alkaa Puolalanpuistosta tervehdyspuheenvuoroilla kello 17 ja päättyy Tuomiokirkkotorille, missä esiintyy muiden muassa kaarinalainen nuorisokuoro KaMu. Lopuksi tarjolla on kahvit Domcaféssa.

Rauhankävelyn osallistujat haluavat irtisanoutua vastakkainasettelusta ja vihapuheesta. Lisäksi he haluavat osoittaa, että erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja rakentaa yhdessä turvallisempaa ja parempaa Turkua ja Suomea.

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan kävelyyn rauhan puolesta. Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osallistuu rauhankävelyyn. Tervehdyksensä tilaisuuteen tuovat muun muassa kansanedustaja Li Andersson (vas.), kaupunginvaltuutettu Olli A. Manni (kok.) sekä piispa Kaarlo Kalliala ja muut uskontojohtajat. Lisäksi kävelyllä mukana on yhteiskunnallisia vaikuttajia, Turun kaupungin edustajia ja kaupunkilaisia.

Kulkue pysähtyy reitin varrella eri uskontokuntien tilojen luona muistuttamassa siitä, että uskonnolliset yhteisöt yhdessä voivat rakentaa rauhaa kunnioituksessa ja sopusoinnussa toistensa kanssa. Reitin kokonaispituus on noin 2 kilometriä.

Rauhankävelyn järjestävät Turun kaupunki ja Turun alueen uskonnolliset yhteisöt.

Uskontojen rauhankävely Facebookissa.

Aiemmin samana päivänä järjestetään Sisällissodan yhteisen muistopäivän tilaisuus Tuomiokirkossa sekä kulkue sisällissodan osapuolien muistomerkeille. Sisällissodan muistopäivän tilaisuus Tuomiokirkossa alkaa kello 14.