Kaupunginjohtaja kylässä -kierrokset jatkuvat toukokuussa eri puolilla Turkua. Vierailuiden tarkoituksena on tutustua kunkin alueen ajankohtaisiin asioihin ja tavata asukkaita.

Kommentoi ja seuraa kyläilyjä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kjkylässä!

Kaupunginjohtajan tulevat vierailut löydät osoitteesta: turku.fi/kjkylassa

Kaupunginjohtaja kylässä -kierrokset jatkuvat toukokuussa eri puolilla Turkua. Vierailuiden tarkoituksena on tutustua kunkin alueen ajankohtaisiin asioihin ja tavata asukkaita.

Seuraavaksi Arve kyläilee Varissuolla 17.5., Jyrkkälässä 23.5. ja Runosmäessä 24.5. Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja paikalle toivotaan kaikenikäisiä kaupunkilaisia.

- Kaupunginjohtajan on tunnettava kaupunkinsa asukkaat – tulen siis teille kylään. Asukasvuoropuheluun tarvitaan uusia kokeiluja, jotta Turku on nyt ja tulevaisuudessa kaikille hyvä paikka elää, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sanoo.

Jokaisen #kjkylässä -vierailun ohjelma ja sisältö on aina omanlaisensa, sillä ne muodostetaan aluekohtaisesti ja yhteistyössä eri paikallistoimijoiden ja asukasryhmien kanssa.

Kaupunginjohtajan on tunnettava kaupunkinsa asukkaat – tulen siis teille kylään.

Varissuon vierailulla 17.5 Arve tutustuu uudistetun Turun normaalikoulun tiloihin ja tapaa aluepoliisin. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita normaalikouluun klo 17.30, missä myös alueen eri järjestöt esittelevät toimintaansa. Lisäksi Unelmien keskuspuiston hieno 3D -suunnitelmaluonnos on kommentoitavana ja erityisesti lapsiperheillä on mahdollisuus vaikuttaa puiston leikkipaikan välineiden valintaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu sekä mahdollisuus avoimeen keskusteluun.

Runosmäen vierailu 24.5. on puolestaan osa Kaupunginosaviikkoja, joiden vuoden 2018 teemana on turvallisuus. Edellisvuosien tapaan jatkuvina teemoina ovat myös edelleen kansalaisten alueellisen yhteistyön kehittäminen ja kaupunginosayhteisöllisyys. Kaupunginjohtaja Arve tuo tervehdyksensä tilaisuuteen klo 17.15.

Jyrkkälän kyläilyllä on tarkoitus juhlistaa asuinalueen 50-vuotisjuhlaa asukkaiden järjestämässä tilaisuudessa klo 17 alkaen. Vierailulla tutustutaan alueen yhteisöllisiin tiloihin ja ohjelmassa on luvassa myös grillimakkaraa sekä karaokelaulantaa.

Kaikilla vierailuilla on kaupunginjohtaja Minna Arveen lisäksi mukana asiantuntijoita Turun kaupungin eri toimialoilta keskustelemassa sekä vastaamassa asukkaiden kysymyksiin.

Yhteistyössä Turusta Suomen paras kaupunki asua

Eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisy on Turun kaupungin keskeisimpiä strategisia tavoitteita. Huhtikuussa 2018 päivitetyn strategian mukaan 800 vuotta vuonna 2029 täyttävä Turku on lähiöpolitiikan edelläkävijä, jossa asuvat Suomen suurten kaupunkien tyytyväisimmät asukkaat. Siksi myös kaupungin eri alueiden ja lähiöiden eriarvoistumiseen, viihtyisyyteen ja palvelutarjontaan aiotaan puuttua entistä tehokkaammin yhteistyössä asukkaiden kanssa.

Turun kaupungin aluetyö tukee aktiivisuuden lisäämistä Turun eri alueilla. Kaupunginjohtaja kylässä -vierailut ovat myös osa Turun kaupungin vuonna 2017 käynnistämää laajamittaista aluetyötä, jonka tarkoituksena on koota yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat suunnittelemaan ja toteuttamaan kunkin Turun alueen tulevaisuutta yhteisten strategisten tavoitteiden mukaisesti.

Asiasanat: