Heidi Kauppila perheineen asuu tällä hetkellä vuokralla omakotitalossa Yli-Maarian alueella. He ovat rakentamassa omakotitaloa, joka sijaitsee aivan monitoimitalo Ypsilonin lähellä. Kauppilan perhe muuttaa uuteen kotiinsa kesällä, ja vastikään harjakorkeuteen nousseesta Ypsilonista tulee tärkeä osa heidän arkeaan.

Kauppilan perhe on uusperhe, jossa on viisi lasta. Yksi lapsista täyttää pian 15 vuotta, kaksi täyttää 12 vuotta ja yksi on 10-vuotias. Perheen nuorimmainen täyttää kolme vuotta.

Perhe muutti alueelle, koska sijainti oli hyvä vanhempien työpaikkoihin nähden ja alue oli mukava. Kauppilan mielestä alue on turvallinen ja viihtyisä maaseudun ja kaupungin yhdistelmä. Lähellä on tarpeeksi palveluita ja keskustaan pääsee kätevästi.

Vanhin lapsista käy Rieskalähteen koulua eikä ehdi enää hyötyä valmistuvasta Ypsilonista. Miehen nuorempi lapsi on Paattisissa viidennellä luokalla. Hän käy vielä kuudennen luokan siellä ja menee sitten Yli-Maarian kouluun Ypsiloniin. Heti kun Yli-Maarian koulu valmistuu, osa lähialueiden alakoululaisista siirtyy sinne. Alakoululaiset tulevat nykyisen Moision koulupiirin alueelta ja yläkoululaiset Moisiosta, Paattisilta ja Jäkärlästä.

Perheen nuorimmainen, Joosua, menee syksyllä päiväkotiin. Hän oli mukana myös monitoimitalo Ypsilonin peruskiven muuraustilaisuudessa elokuussa 2017.

−Joosua oli todella innoissaan ja hän odottaa kovasti päiväkodin aloittamista, Kauppila kertoo.

Kauppila uskoo, että perhe tulee käyttämään kaikkia Ypsilonin palveluja. Perhe käy muun muassa kirjastossa aktiivisesti, ja niinpä Ypsilonin kirjastoakin tullaan ahkerasti hyödyntämään. Lapset käyttävät jatkossa Ypsilonin nuorisotilaa, ja myös monitoimirakennukseen sijoittuvaa kouluterveydenhuoltoa tarvitaan.

−Ypsilonista tulee uudenlainen virikkeellinen toimintaympäristö. Sisätiloihin on panostettu paljon, ja toivon, että myös ulkotiloista tulee viihtyisiä. Toivon myös, että liikennejärjestelyt suunnitellaan toimiviksi, Kauppila toteaa.