Turun liikuntalautakunta jakoi kokouksessaan 15.5.2018 liikunta- ja urheiluseuroille sekä liikuntaa järjestäville yhdistyksille 574 000 euroa toiminta-avustuksia. Seurojen ja yhdistysten perustoimintaa tukevaa avustusta sai 159 liikunta- ja urheiluseuraa sekä 37 yhdistystä.

Liikunta- ja urheiluseurojen osuus avustuksista oli 534 000 euroa ja liikuntaa järjestävien vammais-, eläkeläis- ja maahanmuuttajayhdistysten osuus 40 000 euroa.

Toiminta-avustusten ensimmäinen haku päättyi 28.2., johon mennessä urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustusta haki 151 seuraa ja muun yhdistystoiminnan avustusta 39 yhdistystä. Liikuntalautakunta päätti 27.3. kokouksessaan jatkaa toiminta-avustusten hakuaikaa 16.–30.4. Toisella hakukierroksella saapui 11 hakemusta, joista kymmenen oli urheilu- ja liikuntaseurojen anomusta ja yksi muun yhdistystoiminnan anomus.

Painopisteenä liikkuvat lapset ja nuoret

Liikuntalautakunta hyväksyi omalta osaltaan Turun vapaa-aikatoimialan strategisen sopimuksen 2019, siihen liittyvä talousarvion ja taloussuunnitelman 2019–2022 ja merkitsi tiedoksi Liikuntapalvelujen operatiivisen sopimuksen.

Vapaa-aikatoimialan perustehtävänä on tarjota turkulaisten arkeen ja juhlaan iloa, elämyksiä, liikettä, tietoa ja taitoa. Tahtotilana on Hyvän elämän Turku.

Liikuntapalveluiden painopisteinä ovat

  • Liikkuvat lapset ja nuoret - Kaikki lapset ja nuoret omaksuvat liikunnallisen elämäntavan.
  • Aktivoiva ympäristö ja olosuhteet luovat edellytykset liikunnalliseen elämään.
  • Liikunta innostavana kumppanina elinvoiman ja hyvinvoinnin edistämisessä.
  • Liikunta- ja urheiluseurojen ja liikuntaa järjestävien yhdistysten kanssa tehtävän yhteistyön kehittäminen turkulaisten liikkumisen lisäämiseksi.