Turun seudun työvoimahautomot on julkaissut maksuttoman rekrytointijärjestelmän kaikkien Turun seudun yritysten ja työnhakijoiden käyttöön. Tekoäly auttaa tekijän ja työn kohtaamaan toisensa.

Järjestelmä löytyy osoitteesta tyovoimahautomot.fi.

Kirjautumalla järjestelmään yritys voi etsiä sopivaa osaajaa Työvoimahautomoiden osaajarekisteristä. Avoimelle tehtävälle määritellään tietyt osaamiskriteerit, ja tekoäly järjestää työnhakijat sopivuusjärjestykseen kriteereiden mukaisesti.

Mikäli sopiva osaaja löytyy rekisteristä suoraan, ei avointa työpaikkailmoitusta tarvita lainkaan. Jos sopivaa osaajaa ei löydy, voi yritys laatia tehtävästä työpaikkailmoituksen järjestelmään.

Yritys voi unohtaa sähköpostittelun rekrytointiprosessissa

Rekrytointijärjestelmän kautta saapuvat hakemukset on helppo ottaa haltuun, vaikka hakijamäärä olisi isokin, sillä tekoäly järjestää saapuvat hakemukset määriteltyjen kriteereiden mukaiseen järjestykseen. Näin sopivin hakija on helppo löytää hakemusten seasta. Järjestelmän kautta voi myös olla yhteydessä hakijoihin sekä lähettää viestin valitsematta jääneille hakijoille. Tämä on oiva apuväline erityisesti pienille yrityksille, jotka ovat tähän asti ottaneet hakemuksia vastaan sähköpostitse.

Työnhakijan ei tarvitse kirjoitella hakemuksia

Työvoimahautomoiden tavoitteena on tehdä työnhausta helppoa ja mahdollistaa työnhakijoiden ja työnantajien kohtaaminen ilman välikäsiä. Työnhakijalle Työvoimahautomoiden palvelut ovat käytettävissä myös mobiilisti Tiitus-sovelluksella. Näin avoimia työpaikkoja on helppo seurata ajasta ja paikasta riippumatta. Työpaikkojen haetaan omalla profiililla ilman erillisten hakemusten kirjoittamista. Työnantajan yhteydenotot tulevat chat-viestinä suoraan kännykkään.

Täsmäkoulutusta yhteistyössä oppilaitosten kanssa

Mikäli yritys ei löydä tarvitsemaansa osaajaa avoimeen tehtävään työpaikkailmoituksenkaan kautta, on oppilaitosten kanssa mahdollista räätälöidä yrityksen tarpeeseen sopiva koulutusratkaisu ja tavoittaa potentiaaliset koulutettavat Työvoimahautomoiden työnhakija-asiakkaista. Myös muiden koulutusorganisaatioiden toteuttamia koulutuksia tullaan kokoamaan Tyovoimahautomot.fi -sivulle. Vaikka työnhakijan osaaminen ei suoraan osuisikaan työnantajien osaamiskriteereihin, hakija saa monipuolisesti vinkkejä oman osaamisensa kehittämiseen ja tulevaisuuden työuransa suuntaamiseen.

Turun seudun työvoimahautomot on alueen kuntien työllisyys- ja yrityspalveluiden sekä ammatillisten oppilaitosten yhteenliittymä, jonka tavoitteena on parantaa työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja näin tukea alueen talouskasvua ja asukkaiden hyvinvointia. Työvoimahautomoita koordinoi Turun kaupungin Työllisyyspalvelukeskus. Kumppaneita Työvoimahautomoissa ovat Masku, Mynämäki, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Turun Aikuiskoulutuskeskus, Turun Ammatti-instituutti, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turku Business Region. Työvoimahautomot on saanut toiminnan käynnistämiseen Keski-Suomen ELY-keskukselta Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta ajalle 6.3.2017–5.3.2019.

Turun seudun työvoimahautomoiden rekrytointijärjestelmän toteutuksesta vastaa Tiitus Group.