Jokisataman avajaiset 24.–27.5. rakentuu yli neljästäkymmenestä tapahtumasta ja tilaisuudesta, joista valtaosa on yleisölle avoimia ja maksuttomia. Luvassa on tänä vuonna mm. tanssia, risteilyjä, merihistoriaa, alpakoita, polkuautoja ja pelimusiikkia.

Kahdeksannen kerran järjestettävää Jokisataman avajaiset -tapahtumaa vietetään tänä vuonna nelipäiväisenä, torstaista sunnuntaihin. Merihenkisistä tapahtumista löytyy mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa kaikenikäisille.

Torstaina avajaiset ja veneilyä

Jokisataman avajaistapahtumat alkavat torstaina 24.5., jolloin Saaristomeren suojelurahasto ja Mikaelin seurakunta yhteistyökumppaneineen järjestävät Pax Navis -tapahtuman Ruissalon telakalla (Hevoskarintie 23). Pax Navis on koko perheen veneily- ja Saaristomeri-tapahtuma, johon voi saapua maitse tai meriteitse. Tapahtuman kohokohtana on paikalla luettava merirauhan julistus kello 18.

Perjantaina risteilyjä ja tanssia

Perjantaina 25.5. viikonlopun pääsee aloittamaan Jokisatamassa iloisissa tunnelmissa vaikka risteillen. Iltapäivällä m/s Rudolfiina ja Höyrylaiva s/s Ukkopekka kuljettavat väkeä Airiston pehmeille aalloille. Illalla puolestaan tanssijalat saavat liikettä, kun Ravintola Nerån terassilla (Läntinen Rantakatu 37) viihdyttää DJ Ricardo, Vaakahuoneella (Linnankatu 40) soittaa The Old Stars-orkesteri ja Turun linnan kupeessa Tanssistudio Flamassa (Linnankatu 84) pääsee tanssimaan DJ Papin tahdittamana salsaa, bachataa ja muita latinalaistansseja.

Lauantaina sukellusnäytöksiä ja merihistoriaa

Lauantaina 26.5. kannattaa askeleet suunnata merikeskus Forum Marinumin (Linnankatu 72) suuntaan, jossa pääsee seuraamaan Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sukellusnäytöstä Aurajokeen sekä Suomen Sukellushistoriallisen yhdistyksen sukellusnäytöksiä näytösakvaarioon. Lisäksi ohjelmasta löytyy pääsymaksuttomia luentoja Forum Marinumin auditorio Ruumassa. Luentojen aiheina ovat venäläinen taistelulaiva Ladoga, joka upposi Örössä 1915, perinneveneet osana historiallista Jokimaisemaa ja S/S Park Victoryn saneeraus vuosina 1994–2000.

Sunnuntai on puuhapäivä

Kapteeni Kumiankan puuhapäivä on lasten Jokisataman avajaistapahtumien kohokohta. Sunnuntaina 27.5. klo 11–15 Turun kaupungin Forum Marinumin piha-alueella järjestämä puuhapäivä koostuu 26 toimintapisteestä ja monipuolisesta lavaohjelmasta. Puuhapisteiden joukosta löytyy muun muassa polkuautoja, kasvomaalausta ja liikuntaratoja. Voipa tapahtumassa myös törmätä alpakoihin ja kaverikoiriin. Heti puuhapäivän jälkeen klo 15 alkaen Forum Marinumin pihan lavalla nähdään pelimusiikkiorkesteri Game Music Collectiven sellokokoonpano, joka esittää muutamia näytteitä pelimusiikin klassikoista ja kertoo orkesterin taustoista.

Jokisataman monet yritykset ottavat osaa tapahtumaan erilaisilla palvelu- ja ruokatarjouksilla. Esimerkiksi Ravintola NDF (Linnankatu 85), Ravintolalaiva Esposito (Förin ranta) ja Laivaravintola Majland (Linnankatu 38) antavat kukin 10 %:n alennuksen kaikista lista-annoksistaan koko tapahtuman ajan.

www.turku.fi/jokisatama
www.facebook.com/jokisatama