Väliaikaisen torialueen rakennustyöt alkavat ja arkeologiset kaivaukset laajenevat. Yliopistonkadun ja Aurakadun väliltä alue aidataan työmaa-alueeksi torstaina 24.5. Uudistustöiden aikana torikauppa jatkuu entiseen tapaan, mutta myyntipaikat siirtyvät rakentamiseen mukautuen.

Sari Niemelä ja Demi kävivät muun muassa Lindrothin puutarhan asiakkaina.

Uudistuvan Kauppatorin rakentaminen laajenee merkittävästi, kun väliaikaisen torikauppa-alueen rakennustyöt alkavat. Väliaikainen tori rakennetaan torin yläosan ja osittain myös Yliopistonkadun päälle. Yliopistonkadun ja Aurakadun väliltä alue aidataan työmaa-alueeksi torstaina 24.5. Aitaustyö tehdään illalla torikaupan päätyttyä.

Samaan aikaan Yliopistonkadun pysäköintialueelle tehdään muutoksia. Nykyiset ajoratamaalaukset poistetaan ja Yliopistonkadulle maalataan lisää vinopysäköintipaikkoja. Katuosuuden pohjoisosan linja-autojen pysäköinti muutetaan henkilöliikenteen käyttöön. Tilausliikenteen linja-autojen pysähdyspaikka siirtyy Kauppiaskadun ja Brahenkadun väliselle osuudelle Yliopistonkadulla.

Torialueesta lähes puolet aidataan

Niin sanottu varikkoalue rajataan torikaupan ajoneuvojen käyttöön ja entinen taksiaseman alue merkitään vinopysäköintipaikoiksi torikauppiaille.

– Kesäkuun ensimmäisen viikon aikana lähes puolet Kauppatorin pinta-alasta on aidattu. Väliaikaisen torin työmaa-aluetta pienennetään ensin 11. kesäkuuta ja noin puolet vapautuu takaisin torikaupan käyttöön juhannusviikon alkuun mennessä. Yliopistonkadun aluetta rajataan vasta juhannuksen jälkeen, kertoo Uusi Kauppatori – projektin johtaja Janne Laine.

– Mittavat uudistustyöt aiheuttavat muutoksia, mutta oleellista on, että torikauppa ja elämä alueella jatkuu mahdollisimman sujuvasti, Laine lisää.

Arkeologiset kaivaukset laajenevat

Uudistuvan Turun Kauppatorin arkeologiset kaivaukset ovat edenneet hyvin ja aikataulun mukaan. Kaivausten syvyydessä on saavutettu 1700-luvun Turku.

Keskiviikkona 24.5. Eerikinkadun puoleinen arkeologinen kaivuualue laajenee kohti Aurakatua aamusta alkaen. Maanantaina 28.5. arkeologisten kaivausten Aurakadun puoleisen alueen kaivauksia jatketaan ja laajennetaan kohti Eerikinkatu.

Aurakadun puoleista kaivantoa täytetään samanaikaisesti niin, että Aurakadun keskikohdasta on esteetön kulku Kauppatorille.