Apteekkimuseon ja Qwenselin talon kokonaisuutta on selkeytetty, samalla on rakennettu uusia yleisöpalvelutiloja ja johdantonäyttely.

Huomiota on kiinnitetty saavutettavuuteen ja ainutlaatuisen sisäpihan ja kahvilan viihtyvyyteen. Uudistus osuu sopivasti museon 60-vuotisjuhlavuoteen.

Sisäpihalta sisään ja museovierailulle

Museon sisäänkäynti on siirretty sisäpihan puolelle, jossa sijaitsevat uudet yleisöpalvelutilat. Lipunmyynnin yhteydessä ovat uusi museokauppa sekä vaatesäilytystilat.

Yleisöpalvelutiloista pääsee suoraan museon uuteen johdantonäyttelyyn, joka antaa kokoavan ja innostavan johdatuksen museon päänäyttelyyn.

Museokonseptia on selkeytetty niin, että Qwenselin talon puoli elää 1700-luvun loppua ja kertoo talossa tuolloin asuneen lääketieteen professori Joseph Pippingin (aateloituna Pippingsköld) ja hänen perheensä ajasta. Apteekkimuseon puolella voi puolestaan tutustua 1800-luvun apteekki- ja lääkehistoriaan.

 

Tapahtumien ja opastusten ohella museon näyttelysisältöihin voi perehtyä monin tavoin. Lippukassalta voi valita mukaansa perustiedot sisältävän huonekartan, uuden kattavan opaskirjan tai lähteä audioguiden avulla talossa asuvien Elsa-piian sekä Frans-apteekkarioppilaan matkaan.

Lapsille on tarjolla oma tehtävävihkonen, jossa talossa asuva Gustav-kyyhky kertoo kodistaan ja entisajan apteekista.

Saavutettavuutta parannettu

Yksi tärkeimmistä tavoitteista on ollut parantaa saavutettavuutta näyttelyn sisällöissä ja tilaratkaisuissa, kuitenkin historiallisen rakennuksen asettamat ehdot huomioiden.

Parannukset näkyvät mm. museoon ohjaavissa uusissa opasteissa, valaistuksen lisäämisessä niin sisällä kuin ulkona ja sisäänkäynnin aiempaa paremmassa esteettömyydessä. Muutoksista huolimatta liikkuminen museossa pyörätuolilla edellyttää edelleen avustajaa.  

Kahville ainutlaatuiseen museopihaan

Museon sisäpiha on kokenut muodonmuutoksen ja houkuttelee vierailijoita hengähtämään ainutlaatuiseen, vehreään historialliseen ympäristöön keskellä ydinkeskustaa.

Sisäpihalla sijaitseva lasten oma apteekki on avoinna edellisvuosien tapaan ja kutsuu lapsia leikkimään apteekkaria ja asiakasta.

 

Yleisöopastuksia kesäaikaan

Yleisöopastuksia on suomeksi kesä-, heinä- ja elokuussa ti–su klo 14. Opastuksen kesto n. puoli tuntia.