Skanssin yhteiskehittämisfoorumi kokoontui torstaina 17.5.2018 ideoimaan kestävää liikkumista Skanssin alueella.

Tilaisuuden alkuun Turun kaupungin kaupunkisuunnittelun kehittämispäällikkö Juha Jokela piti puheenvuoron kestävästä liikkumisesta Turun ja Skanssin alueella. Seuraavan puheenvuoron piti kestävän liikkumisen asiantuntija Paula Väisänen Valonialta. Puheenvuorossa käsiteltiin jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteiden parantamista 110-tien tierakennushankkeessa sekä liikennejärjestelyistä viestimistä. Markkinointi- ja myyntikoordinaattori Elina Toiminen 24Rentiltä toi puheenvuorossaan esille yritysnäkökulmaa ja esitteli palveluita kestävään liikkumiseen.

Keskustelun ja verkostoitumisen jälkeen Skanssin alueen projektipäällikkö Taina Riekkinen loi katsauksen alueen ajankohtaisiin asioihin ja käynnissä oleviin hankkeisiin. Yksi alueen ajankohtaisimmista uutisista oli samaisena päivänä Skanssiin asennettu kaupunkipyöräasema. Turun kaupungilta projektityöntekijä Katariina Salokannel Civitas Eccentric –hankkeesta pitikin alustuksen Fölin kaupunkipyöräjärjestelmästä. Osallistujilla oli myös mahdollisuus käydä kokeilemassa kaupunkipyörää.

Tilaisuus jatkui vapaamuotoisella työpaja-osuudella, jossa osallistujat pääsivät pohtimaan Skanssin alueen suunnitelmien liikennejärjestelmiä. Kestävän liikkumisen teema herätti paljon ajatuksia ja kysymyksiä niin puheenvuorojen kuin työpajankin aikana.


Skanssin yhteiskehittämisfoorumin seuraava tapaaminen on syksyllä 2018, jolloin teemana on yhteisöllisyys. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen julkaistaan lähempänä tilaisuutta. Jos haluat kutsun tilaisuuteen tai lisätietoja foorumista, kerrothan siitä Taina Riekkiselle tai Ann-Sofi Österbergille (etunimi.sukunimi@turku.fi)

Skanssin yhteiskehittämisfoorumi on käynnistetty osana 6Aika- rahoitteista Avoimet innovaatioalustat –kärkihanketta.

 

Kaupunginosa/Alue: