Kaupunginvaltuuston päättämää hulevesimaksua ruvetaan perimään vuoden 2018 aikana. Turkulaisiin kiinteistöihin on lähetetty kirje, joka sisältää kiinteistökohtaiset tiedot maksusta ja sen perusteista. Kiinteistöjen omistajien toivotaan tarkistavan tiedot huolellisesti. Katso myös vastaukset asiaan liittyviin usein esitettyihin kysymyksiin.

Kirjeeseen on esitäytetty kiinteistökohtaiset tiedot. Mahdollisista virheistä ja tarvittavista korjauksista voi ilmoittaa Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialalle.

  • Toivomuksena on, että korjausilmoitukset tehdään viimeistään 29.6. ensisijaisesti Turun kaupungin nettisivujen kautta osoitteessa www.turku.fi/hulevesi.
  • Korjausilmoituksen voi toimittaa myös kaupungin kirjaamoon Turku-pisteeseen (Puolalankatu 5, 1.krs.), sähköpostitse turun.kaupunki@turku.fi tai postitse Turun kaupunki, PL 355, 20101 Turku.

Rekisteritietojen käsittelyyn liittyvistä tekijöistä johtuen infokirjettä ei tulla lähettämään aivan kaikille kiinteistöjen omistajille. Pääsääntöisesti maksu koskee kuitenkin kaikkia yli 200 m2 suuruisia kiinteistöjä asemakaavoitetulla alueella riippumatta infokirjeen saapumisesta.

Katso tästä hulevesimaksuun liittyvät usein esitetyt kysymykset vastauksineen

Hulevesimaksun perintä

Turun kaupunginvaltuusto päätti 30.5.2016, että kaupunki ottaa käyttöön kiinteistön kokoon ja katettuun pinta-alaan perustuvan julkisoikeudellisen hulevesimaksun. Samalla valtuusto päätti, että kaupunki vastaa asemakaava-alueella hulevesien hallinnasta ja hulevesiviemäreistä. Päätöksen myötä Turun vesilaitos luopui hulevesijärjestelmän ylläpitämisestä ja siihen liittyvien maksujen perimisestä.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti hulevesimaksu perustuu kiinteistön kokoon ja katettuun pinta-alaan. Katettu pinta-ala on otettu huomioon luokittelemalla kiinteistöt käyttötarkoituksensa mukaan neljään eri luokkaan: pientalo-, rivitalo-, kerrostalo- sekä teollisuus- ja liikeluokka. Kiinteistön koko on otettu huomioon luokittelemalla edellä mainitut luokat vielä pinta-alan mukaan kolmeen luokkaan pois lukien pientaloluokka. Maksu koostuu perusmaksusta kerrottuna luokkakohtaisella kertoimella. Tarkemmat tiedot löytyvät Turun kaupungin nettisivuilta osoitteesta http://www.turku.fi/hulevesi.

Hulevesijärjestelmä koostuu hulevesiviemäreiden lisäksi rummuista, avo-ojista, hulevesikaivoista sekä erilaisista hulevesien hallintaratkaisuista kuten kosteikoista, painanteista ja muista viivytysratkaisuista. Hulevesijärjestelmä koostuu eri menetelmien ketjuista kiinteistöiltä, katualueilta ja viheralueilta purkuvesistöön. Hulevesimaksua peritään kaikilta kiinteistöiltä, joiden pinta-ala on 200 m2 tai enemmän.

Hulevesimaksun perintä alkaa syksyllä sen jälkeen, kun kaupunginhallitus on päättänyt hulevesimaksun suuruudesta ja maksun perimisen periaatteista.