Turkuun avattiin ensimmäinen esteetön leikkipaikka 4.5.2018. Leikkipaikka sijaitsee Naulatehtaanpuistossa Uittamolla (Pulttikatu). Tervetuloa tutustumaan!

Uittamolla sijaitseva esteetön leikkipaikka on hyvä retkikohde kaikille perheille. Leikkipaikan keskelle on suunniteltu alue, jossa on muun muassa hiekkaleikkitoiminnot ja pöytäpenkkiryhmiä. Leikkipaikan pohjoinen osa on suunniteltu erityisesti liikuntarajoitteisia lapsia ajatellen. Pinnat ovat tasaiset ja useat leikkivälineet ovat myös pyörätuolilla liikkuvien käytettävissä.

Eteläinen puoli on pyritty suunnittelemaan moniaistiseksi. Erilaiset pintamateriaalit, maastonmuodot, interaktiiviset leikkivälineet, vahvat värikontrastit sekä valaistuksen hyväksikäyttö tarjoavat tekemistä ja kokemista kaikille, mutta tuovat elämyksiä erityisesti heikkonäköisille ja sokeille lapsille.

Esteettömän leikkipaikan sijainnin valitsemiseen vaikuttivat muun muassa hyvät kulkuyhteydet ja pysäköintimahdollisuus sekä varhaiskasvatuksen tarpeet esteettömälle leikkipaikalle. Leikkipaikalla järjestetään ohjattua puistotoimintaa 1,5–6-vuotiaille lapsille arkisin kello 9.00–12.30, ja lähialueen lapsiperheiden lisäksi sitä käyttää myös läheinen Susiniityn päiväkoti.

Turun kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen järjestämästä ohjatusta leikkipuistotoiminnasta peritään kuukaudessa 27 €, mikäli palvelua tarjotaan enintään 15 tuntia viikossa ja 23 €, mikäli palvelua tarjotaan enintään 10 tuntia viikossa. Ohjatun leikkipuistotoiminnan aikana noudatetaan yhtenäisiä sääntöjä lasten turvallisuuden vuoksi. Lisätietoja saa leikkipuiston työntekijöiltä.