Vuoden 2018 Turku Pride -kulkue ja puistojuhla järjestetään elokuun ensimmäisenä lauantaina 4.8. Turun kaupunki osallistuu tapahtumiin sekä juhlistaa päivää nostamalla sateenkaariliput salkoihin ja valaisemalla Kirjastosillan sateenkaaren värein. Turku Priden kummina toimii kaupunginjohtaja Minna Arve, joka myös avaa puistojuhlan.

Turun kaupunki liputtaa Priden kunniaksi Läntisellä Rantakadulla, Wäinö Aaltosen museossa, Turun linnassa ja Seikkailupuistossa. Kirjastosilta hohtaa värikkäänä sateenkaarena päivän hämärtyessä.

Sateenkaariteema näkyy myös Turun Kaupunginteatterin screenillä ja muutamissa kaupungin toimipisteissä. Oman lippunsa salkoon nostaa esimerkiksi Varissuon päivähoitoyksikkö teemalla ”People of quality do not fear equality”. Myös Turun Työterveystalo haluaa korostaa kohtelevansa asiakkaita yksilöinä, tasa-arvoisesti, ja koristelee Hämeentiellä sijaitsevan rakennuksensa julkisivun sateenkaariväreillä.

Turun linnassa pääsee puolestaan tutustumaan historiaan hieman toisenlaisesta näkövinkkelistä.

Tule osaksi Turku Pridea!

Lauantaina 4.8. järjestettävä Turku Pride on kuudes Turussa järjestettävä Pride-tapahtuma. Vuoden 2018 Turku Pride -kulkue ja puistojuhla järjestetään kokonaisuudessaan talkoovoimin ja kaikki auttavat kädet ovat tervetulleita. Järjestelyjä koordinoi Turku Pride ry.

Oman ryhmän voi ilmoittaa mukaan kulkueeseen 15.7. mennessä Turku Priden blokki-ilmoittautumisen kautta. Kaikki halukkaat ovat myös tervetulleita marssimaan kaupunginjohtaja Minna Arveen rinnalla Turun kaupungin blokissa, joka kulkee The (B)oldest city in Finland -banderolli kärjessään.

Blokit kokoontuvat klo 12 alkaen Vähätorilla, josta kulkue lähtee klo 13 jokirantaa pitkin, nousee Kristiinankatua Yliopistonkadulle ja jatkaa Humalistonkadun kautta Puolalanpuistoon. Puistojuhla avataan Puolalanpuistossa heti paraatin jälkeen klo 14.30.

Yhdenvertainen Turku

Turun kaupunkistrategiassa yhdenvertaisuus on yksi kaupungin keskeisistä toimintalupauksista.

- Edistämme erilaisuuden hyväksymistä, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta Turussa varauksetta, Minna Arve sanoo.

Turku on allekirjoittanut jo vuonna 2007 paikallis- ja aluehallinnon käyttöön laaditun Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan. Turun kaupunki on myös mukana Ihmisoikeusliiton Päätepysäkki syrjinnälle -kampanjassa sekä tekee yhteistyötä oikeusministeriön Rainbow Rights -hankkeen kanssa. Hanke edistää ihmisten välistä syrjimättömyyttä, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Syksyllä 2018 Turun kaupungin henkilökunnalle ja järjestöille järjestetään yhdenvertaisuus- ja saavutettavuuskoulutusta. Lisäksi kaupunki päivittää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa.

Myös Turun kaupungin vaikuttajaryhmät ovat valinneet yhteiseksi teemakseen yhdenvertaisuuden. Vaikuttajaryhmiä ovat lasten parlamentti, nuorisovaltuusto, monikulttuurisuusneuvosto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto.