Kesäkuussa avattu Katedralskolanin liikuntasalin arkeologisia kaivauksia esittelevä pop up -museo Turku goes Underground saavutti valtavan suosion. Viimeiset yleisöryhmät vierailivat tutustumassa kaivauksiin eilen sunnuntaina 15.7.

Katso video

Kauppatorin kontti

  • Avautuu 17.7.
  • avoinna ma–pe klo 9–14

Historiallinen Turku kiinnosti yli odotusten ja kierrosten määrää lisättiin suuren suosion vuoksi. Kaiken kaikkiaan kesä- ja heinäkuussa järjestetyillä kierroksilla vieraili yhteensä 4414 kävijää. Pop up -museon kierroksilla pääsi tutustumaan Katedralskolanin liikuntasalin peruskorjaukseen liittyvissä arkeologisissa tutkimuksissa paljastuneisiin poikkeuksellisen hyvin säilyneisiin raunioihin.

Kaivauksilla kävi suuri määrä vieraita eri puolilta Suomea

Kierrokset saivat kaupunkilaiset ja matkailijat innostumaan. Kaivauksilla kävi suuri määrä vieraita eri puolilta Suomea. Turku gous Underground sai myös median liikkeelle, kaivauksilla vieraili lukuisa määrä toimittajia ja pop up -museosta kerrottiin laajasti eri medioissa.

- On ollut upeaa voida tarjota ihmisille mahdollisuus päästä tutustumaan Turun paloa edeltäneisiin kaupunkikortteleihin ja tarinoihin, joita noihin muinaisiin rakennuksiin kätkeytyy. Erityisesti ilahduttaa, että kierroksille oli suuri kysyntä, ja että turkulaiset ja matkailijat ovat niin kiinnostuneita kaupunkimme historiasta, kommentoi Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Turku goes Undergroud pop up -museosta vastasi Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala yhdessä kaivauksista vastuussa olevan Muuritutkimus Oy:n kanssa.

Katedralskolanin kaivauksilla. Kuvat ja video: Heikki Räisänen.

Kaivaukset jatkuvat Kauppatorilla

Turun kaupunki on markkinoinut sekä Katedralskolanin että Kauppatorin arkeologisia kaivauksia yhteisteemalla Turku goes Underground. Turun Kauppatorin arkeologiset kaivaukset ovat käynnissä ja kattavat suuren osan nykyisestä kauppatorin pinnasta.

Kauppatorin ja Katedralskolanin liikuntasalin kaivauksia sekä Turkuun suunniteltavaa Historian museota esittelevä kontti avautuu Kauppatorilla tiistaina 17.7. Kontti on avoinna ma–pe klo 9–14.

Tutustu Katedralskolanin kaivauksiin videolla:

Asiasanat: