Turkulaisbändi Awake Again on tehnyt maailmanlaajuisen levytyssopimuksen levy-yhtiö Spinefarm Recordsin kanssa. Ensimmäinen sopimukseen kuuluva single Below julkaistiin perjantaina 3.8. Awake Again on ollut vuodesta 2015 lähtien mukana Turun kaupungin nuorten palveluiden kehittämän Turku Rock Academyn toiminnassa.

Awake Again julkaisi 3.8. uuden kappaleen Below

– Tuhannet harrastajat haaveilevat tästä, ja on aika hienoa olla yksi harvoista, Sanoo modernia metallimusiikkia soittavan bändin basisti Ville Loukola. Laulaja Matti Österman, kitaristi Kasper Hellström ja rumpali Markus Puranen ovat samaa mieltä. Kun tällainen tilaisuus on saatu, he haluavat työskennellä musiikkiuransa eteen entistä kovemmin.

Kotikaupungin tuella kohti unelmia

Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas ja vastaava tuottaja Mark Bertényi huomasivat yhtyeen vuoden 2015 Turku Bandstand -kilpailusta. Turku Rock Academy on bänditoiminnan kehittämismalli, jossa bändejä ohjataan vähintään kahden vuoden ajan eteenpäin musiikkiurallaan. Bändikilpailu Turku Bandstand järjestetään vuosittain, ja siihen saavat osallistua alle 29-vuotiaat.

Olemme saaneet hyvää oppia, loistavia mahdollisuuksia ja kullanarvoisia kontakteja Turku Rock Academylta.

– Turku Rock Academya on tehty seitsemän vuotta, ja Turku Bandstand on järjestetty ensimmäistä kertaa jo vuonna 1997. Tämä on historiamme ensimmäinen levytyssopimus. Määrätietoinen työ kantaa hienosti hedelmää, Arvas sanoo.

– Awake Again -yhtyeen kiinnittäminen Spinefarmille on koko Turku Rock Academyn ja Rock Academy Finlandin toiminnan suurin saavutus. Tällä alalla eteenpäin pääseminen on hankalaa ja vaativaa, ja nyt se tapahtui, Bertényi luonnehtii levytyssopimuksen synnyttämiä tunnelmia.

Awake Again tavoittelee unelmiaan tosissaan ja persoonallisella otteella. Kuvat: Juha Kurri

Yhteistyötä isojen tekijöiden kanssa

Muusikko Mikko von Hertzen on ollut pitkään mukana Turku Rock Academyn toiminnassa. Hän käy säännöllisesti kuuntelemassa bändejä ja antamassa niille palautetta.

– Awake Againin kundien kanssa työskentely on ollut mahtavaa ja povaan heille valoisaa tulevaisuutta. Lahjakkuutta, taitoa ja energiaa löytyy kuin pienestä varsinaissuomalaisesta kylästä, von Hertzen kehuu.

Awake Again on päässyt työskentelemään muidenkin suurten nimien kanssa. Viime vuonna heihin kiinnitti huomionsa Santa Cruzin ja Brother Firetriben taustalla toiminut, Turku Rock Academyn kanssa yhteistyötä tekevä manageri Jani Wilund. Juuri Wilund neuvotteli yhtyeelle kansainvälisen levytyssopimuksen. Hän pitää sopimusta luonnollisena osana hyvin toimivan yhtyeen kehitystä.

– Turku Rock Academyssa tehdään hyvää työtä nuorten musiikkiharrastuksen ja bänditoiminnan eteen. Heille kuuluu suurin kiitos tästä kaikesta.

Awake Again on ehtinyt tehdä yhteistyötä myös muun muassa Amaranthen ja Volbeatin taustalla vaikuttaneen tanskalaistuottaja Jacob Hansenin sekä W.A.S.P. -kitaristi Douglas Blairin kanssa. Blair on toiminut Turku Rock Academyn opettajana vuodesta 2012 ja kotiutunut Turkuun.