Entisen laivanrakennusalustan päälle Aurajoen itärannalle rakennattava kylpylä-ravintola on etenemässä. Torstaina kokoontuvalle rakennus- ja lupalautakunnalle ehdotetaan, että hankkeelle myönnetään rakennuslupa. Rakennuskohde sisältää saunatilat, ulkouima-altaan ja ravintolatilan ulkotarjoilualueineen.

Aurajokeen suunnitellulle kylpylä-ravintolalle esitetään rakennusluvan myöntämistä. Vulcan Spa –nimellä valmisteltu kokonaisuus on tarkoitus rakentaa Aurajoen itärannalle Kuningatar Margareetan laiturin ja Erik Pommerilaisen rannan välissä olevan entisen laivanrakennusalustan päälle. Rakennus- ja lupalautakunta käsittelee lupahakemusta torstaina.

Turun kaupunki vuokraa rakennuspaikan Oy Vulcan Spa Ab:lle. Rakennuskohde sisältää saunatilat, ulkouima-altaan ja ravintolatilan ulkotarjoilualueineen.

Alue on teollisuushistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävä. Tulevaa rakennusta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä vapaa-aikatoimialan museopalveluiden ja kaupunkiympäristötoimialan kanssa. Suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota alueelle ominaisten rakenteiden ja rakennelmien sekä alueen luonteenomaisen ilmeen säilymiseen Turun museokeskuksen edellyttämällä tavalla.

Kylpylä-ravintolan rakentaminen pyritään aloittamaan jo tämän vuoden puolella.

Asiasanat: