Sunnuntaina 12.8. sanotaan hyvästit Kupittaan maauimalan kesäkaudelle. Ulkouintia voi edelleen jatkaa pitkään. Samppalinnan maauimala on avoinna sunnuntaihin 30.9. saakka ma–to klo 6–20, pe 6–19, la–su 8–19.

Kupittaan iso allas on poissa käytöstä keskiviikkona 8.8. iltapäivästä alkaen bakteeriepäilyn (Pseudomonas aeruginosa) takia. Allas avataan puhdistuksen jälkeen torstaina 9.8.

– Kupittaan maauimalan aukiolon jatkamista pohdittiin ja siihen varauduttiin alustavasti. Sääennuste näyttää kuitenkin niin epävakaalta, että jatkoaika ei ole järkevä. Asiakkaita on sateisina päivinä vähemmän, ja kävijämäärä on jo selkeästi vähentynyt lämpötilan hieman viilennettyä. Myös useat bakteeriepäilyt ovat osaltaan vaikuttaneet päätökseen, kertoo uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen.

Impivaaran uimahalli avaa ovensa maanantaina 13.8. ja on avoinna ma–to klo 6–20, pe 11–18, la–su 9–17 ja Petreliuksen uimahalli avautuu maanantaina 27.8. ja on avoinna ma–ke klo 6–10 ja 14–19, to 15–19, pe 6–10 ja 14–18 sekä la–su 10–14.30. Paattisten aluetalon uima-allas on varattavissa 3.9. alkaen. Kuntosali on käytössä liikunta- ja seniorirannekkeilla ma–su klo 6–21 ja Kimmoke-rannekkeella klo 15.30 asti.

Kesätauolla halleja on kunnostettu

Kaikkia halleja on kesätauon aikana huollettu ja remontoitu. Impivaaran uimahallissa on mm. uusittu saumauksia pesu- ja allastiloissa sekä 50 metrin Venla-altaassa. Miesten saunojen kiukaat on vaihdettu ja paneeleja on uusittu. Myös höyrysaunojen höyrynkehittimet on uusittu. Liukumäki on huollettu ja pihalla odottavat uudet pyörien lukkorunkotelineet. Lisäksi uimahallin järjestyssääntöjä on selkeytetty.

Petreliuksen uimahallissa on uusittu miesten sauna. Uutta ovat myös aulan kioski- ja kahviautomaatit. Kuntosalissa matto on vaihdettu, laitteiden käytettävyyttä on parannettu ja allasosastolla kaiteen väliä on pienennetty suositusten mukaiseksi.

Paattisten aluetalon kuntosalia on laajennettu niin, että käytössä on lämmittely- ja venyttelytila sekä toiminnallisen harjoittelun tila takkahuoneessa.

Uimakouluilmoittautuminen alkaa 15.8.

Impivaaran uimahallin vauvauinnit käynnistyvät jo elokuun lopussa ja lasten uimakoulut syyskuun alussa. Ilmoittautuminen Impivaaran syksyn ensimmäisiin vauvauintiryhmiin ja uimakouluihin alkaa turkulaisille keskiviikkona 15.8. klo 12 alkaen. Muille ilmoittautumisaika alkaa perjantaina 17.8.

Lasten uimakoulutarjonnassa keskitytään alkeisuimakouluihin, jotta mahdollisimman moni lapsi oppisi uinnin alkeet. Alkeet A-kurssi on tarkoitettu uimataidottomille tai aroille lapsille. Alkeet B-kurssi sopii uimataidottomille lapsille, jotka uskaltavat jo laittaa pään veden alle. Aikuisille on tarjolla uimataidottomien kurssi, jossa harjoitellaan kelluntoja, liukuja ja uinnin alkeita. Tavoitteena on 10–25 metrin uimataito.

Impivaarana uimahallissa järjestettäville kuntosaliharjoittelun ABC-kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 29.8. klo 12.

Muihin syyskauden vauvauintiryhmiin, uimakouluihin ja kuntosaliharjoittelun ABC-kursseille ilmoittaudutaan keskiviikosta 26.9. klo 12 alkaen (turkulaiset) ja perjantaina 28.9. (ulkopaikkakuntalaiset). Tarkemmat tiedot syksyn tarjonnasta löytyy turku.fi/uimakoulut -sivulta elokuun loppuun mennessä.

Impivaaran ja Petreliuksen uimahallien vesijumpat jatkuvat tuttuun tapaan syyskuussa ma 3.9. alkaen.