Koulutus- ja työmahdollisuuksia etsivä tai nuorten palveluista kiinnostunut voi löytää uuden suunnan tai idean tulevaan syksyyn Uusia alkuja -esittelytapahtumassa.

Uusia alkuja levittäytyy Turun keskustan kävelykadulle tiistaina 21.8. klo 14–18. Tapahtuman keskiössä on koulutus- ja työmahdollisuudet sekä nuorten palvelut.

Kadulle nousee esittelypisteitä oppilaitoksilta, yrityksiltä, yhdistyksiltä, hankkeilta ja Turun kaupungin toimialoilta. Tahojen edustajat kertovat tarjonnastaan ja neuvovat esimerkiksi hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Koulutusvaihtoehtoja esittelevät toisen asteen oppilaitokset. Työmahdollisuuksista kertovat yritykset ja työllisyyshankkeet. Erilaisista nuorten palveluista antavat vinkkejä yhdistykset, hankkeet ja nuorten parissa työskentelevät Turun kaupungin tahot.

Uusia alkuja on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa palvelut ja mahdollisuudet tuodaan samalle kadulle ydinkeskustaan ja pisteisiin on esteetön pääsy. Tapahtuma sopii nuorille ja aikuisille.

Tapahtuman järjestäjinä toimii Turun kaupungin Työpiste, Töissä täällä -kampanja, Turun seudun työvoimahautomot ja Turun Ohjaamo.