Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioiden sekä Galleria Harmaan näyttelyihin on vapaa pääsy.

Vanhan Suurtorin galleriat

Galleria Harmaa / Vanhan Raatihuoneen galleria /Brinkkalan galleria
Vanha Raatihuone, Vanha Suurtori 3–5
Avoinna ti–su klo 10–18.
Vapaa pääsy. 

Nyt esillä olevat näyttelyt avoinna 30.9.2018 asti.

Galleria Harmaassa

Tanja Konsteniuksen yksikanavainen video Beatriseja (2018) on tutkimus muotokuvasta ja muotokuva itsessään. Teos on projisoitu koko seinän kokoisena pimeään huoneeseen. Yksikanavainen video tutkii, miten aika ja liike vaikuttavat kuvattavan olemukseen.

Taiteilija pyysi kuvattavaa istumaan paikallaan ympäri pyörivällä tuolilla 15 minuuttia kameran tallentaessa hetkeä videolle. Muotokuva muistuttaa sukupuoleen liitettävistä rajauksista, tietoisuudesta katseesta ja katsottavana olemisesta.

Kuva yllä: Tanja Konstenius, Beatriseja (2018, kesto 00:15:38), stillkuva.

Kuva: Emma Jääskeläinen.

Vanhan Raatihuoneen galleriassa

Emma Jääskeläisen Tizzicato-näyttelyn nimi viittaa pizzicato-tekniikkaan, jossa jousisoitinta soitetaan sormilla näppäillen lyhyen, terävän äänen saavuttamiseksi. Kiveä hakatessa ääni kertoo lyönnin vaikutuksesta kiveen. Materiaalin pinnasta voi lukea nopeita hakattuja rytmejä ja pitkä­kestoisia viivoja.

Jääskeläisen näyttely koostuu kivi- ja pronssiveis­toksista sekä kerätyistä materiaaleista, kuten suihkun lattialle muotoutuneesta hiuspyör­teestä, purukumista ja simpukoista.

Kuva: Turun museokeskus.

Brinkkalan galleriassa

Erik Bryggman ja aikalaistaiteilijat -näyttely kertoo Bryggmanin yhteistyöstä mm. Aarre Aaltosen, Wäinö Aaltosen, Elias Ilkan, Aarne Niinivirran, Ennu Okan ja Juhani Vikaisen kanssa.

Arkkitehti Erik Bryggman kävi ennen arkkitehtiopintojaan Turun piirustuskoulun. Hän liitti useisiin rakennuksiin taideteoksia ja suunnitteli useiden muistomerkkien sijoituksen sekä kymmenen sankarihautaa.