Uudet liikennejärjestelyt liittyvät Kauppatorin uudistamiseen ja niiden tarkoituksena on varmistaa joukkoliikenteen toimivuus rakentamisen aikana.

Maanantaina 3.9.2018 klo 6 aamulla Turun keskustan alueella tulee voimaan läpiajokieltoja. 

Läpiajolla tarkoitetaan ajoa alueen läpi pysähtymättä. Läpiajokiellosta huolimatta alueelle saa ajaa silloin, kun ajoneuvosta poistuu välillä tai nousee siihen kyytiin. Kuorman lastaaminen tai purkaminen on myös sallittua. 

Ajo kirjaston ja Kauppahallin pysäköintiin, Julian pysäköintitaloon sekä kadunvarsien pysäköintiin on sallittua. Myös tonteille ajo ja huoltoajo sekä jakeluliikenne ovat sallittuja.

Joukkoliikenne siirtyy Linnankadulle ja Aurakadulle 24.9.

Joukkoliikenne poistuu kokonaan Kauppatorin ympäriltä 24.9., kun Föli siirtyy talviaikatauluun. Joukkoliikenteen terminaali siirtyy Kauppatorin rakentamisen ajaksi Linnankadulle ja Aurakadulle ja tästä seuraa, että läpiajokieltoja tulee Eerikinkadulle, Aurakadulle, Linnankadulle sekä Brahenkadulle.

Lähes kaikkien Turun keskustaan tulevien Föli-linjojen päätepysäkit ja reitit keskusta-alueella muuttuvat. Muutokset koskevat myös kaikkia Turun keskustaan tulevia seutulinjoja. Föli-bussit palaavat torin tuntumaan vasta kun torin rakentaminen saadaan valmiiksi.