Väliaikaisen torialueen rakennustyöt ovat valmistuneet 14.9.2018. Yliopistonkatu välillä Aurakatu-Kauppiaskatu on nyt torialue, eli suljettu liikenteeltä. Ajokielto ei koske luvan saaneita torikauppiaita eikä kevyttä liikennettä.

Uudistuvan Kauppatorin rakentaminen on edennyt suunnitelman mukaan. Toukokuussa käynnistyneet väliaikaisen torikauppa-alueen rakennustyöt ovat  nyt viimeistelyä vailla valmiita. Alueella tehdään vielä sähkö- ja valaisintöitä ensi viikon aikana, jonka jälkeen väliaikainen tori on kokonaan toriyrittäjien käytössä.

–Väliaikaisen torin valmistuminen mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakennustöiden aloittamisen suunnitellusti. Torikaupalle on nyt hyvät ja toimivat tilat koko rakentamisen ajaksi. Oleellista on myös se, että seuraavien vuosien aikana torikaupalla on käytössä myyntipaikat, joita ei tarvitse enää rakentamisen aikana siirrellä, sanoo Uusi Kauppatori -projektin johtaja Janne Laine.

Väliaikainen tori on rakennettu torin yläosan ja Yliopistonkadun päälle, Aurakadun ja Kauppiaskadun väliin. Moottoriajoneuvoilla alueelle ajo on kielletty, ja pysäköintitilat on varattu ainoastaan luvan saaneille toriyrittäjille. Kevyenliikenteen väylä kulkee väliaikaisen torin yläreunaa ortodoksisen kirkon edestä. 

–Väliaikainen tori on ratkaisu, joka laajentaa kaupungin kävely- ja kevyenliikenteen keskustaa jo nyt. Kaiken tavoitteena on se, että käytännössä elämä ja arki sujuu torilla mahdollisimman hyvin rakentamisen ajan ja entistä paljon paremmin, kun Uusi Kauppatori -projekti valmistuu vuonna 2021, Laine kertoo. 

Kirpputori Kauppatorilla Turun päivänä

Turun päivänä eli 16.9. sunnuntaina Turun Kauppatori avataan kirpputorikauppiaille. Myyntiaikaa on klo 10–16, ja myyntipaikat ovat maksuttomia. Myyntipaikat jaetaan tulojärjestyksessä ja niitä jaetaan niin paljon kuin tilaa riittää. Myyntipaikkoja on noin 150. Tuloliikenne Kauppatorille ohjataan Kauppiaskadulta ja ulosmeno Aurakadulta. Pysäköintitilaa on varattu kirpputorimyyjille väliaikaisen torin alueella Yliopistonkadulla. Pysäköintitilaa on rajallinen määrä, mutta ajoneuvon saa purkaa ja lastata torin reuna-alueella Yliopistonkadulla. 

Kauppatorilla Turun päivänä ovensa avaa myös Turun kaupungin infokontti klo 10–16.  Aurakadun varrella sijaitsevassa infokontissa Muuritutkimuksen opas esittelee arkeologisia kaivauksia sekä esineistöä. Infokontista saa myös tietoa Kauppatorin rakentamisesta. 

Torikahvila Kisälli on myös avoinna sunnuntaina.