Työpiste järjestää kuntouttavaa työtoimintaa omassa Työkeskuksessaan pidempään työttöminä olleille elämänhallinnan avuksi. Kuntouttavan työtoiminnan kurssien tavoitteena on lisätä henkilön työllistymismahdollisuuksia.

Kiinnostuitko?

Tarvitsetko apua työnhaussa?
Mietityttääkö opintojen aloittaminen?
Haluatko oppia suomen kieltä?

Saat lisätietoja kuntouttavan työtoiminnan kursseista omalta Työpisteen asiakasneuvojaltasi.

Työpisteen asiakasneuvonta 02 262 5072.

Kuvassa: Maija Rosten (vas.), Anne Suominen, Stella Shintami ja Heli Heino

Nyt syksyllä alkavat uudet kolme kuukautta kestävät kuntouttavan työtoiminnan kurssit, joiden vetäjinä toimivat yksilövalmentajat Heli Heino, Maija Rosten, Stella Shintami ja Anne Suominen.

Yksilövalmentajat vaikuttavat kurssien luontiin sekä sisältöihin ja kurssit syntyvät vastauksena havaittuun tarpeeseen. Kursseja pilotoidaan ja niiden vaikutuksia arvioidaan. Alkavat kurssit on suunnattu kolmelle kohderyhmälle.

  • Kohti työelämää -kurssi on suunnattu työnhakijalle ja se tukee osallistujaa työelämä- ja työnhakutaitojen edistämisessä.
  • Otetta opintoihin -kurssi on opiskelusta kiinnostuneille ja sen tavoitteena on avustaa osallistujaa opiskelupaikan löytämisessä sekä opiskelutaitojen kartuttamisessa.
  • Opi työelämän tapoja ja suomen kieltä -kurssi on maahanmuuttajille.

Kuntouttavan työtoiminnan prosessi on muuttunut entistä asiakaslähtöisemmäksi. Kurssit ajatellaan moduuleiksi, jotka pidetään avoimina. Näin ryhmiin voi liittyä milloin tahansa. Asiakas voi halutessaan osallistua useampaan moduuliin, jolloin yksittäistä valintaa ei tarvitse tehdä.

Yhdessä yksilöllisesti

Kuntouttavan työtoiminnan kursseilla toimitaan ryhmässä, mutta tämän lisäksi osallistuja saa aina henkilökohtaista valmennusta. Kurssin aikana yksilövalmentajat huomioivat jokaisen kurssilaisen keskustelemalla heidän kanssaan myös erikseen. Valmentaja tukee kurssilaista omien tavoitteiden hahmottamisessa ja haasteiden voittamisessa.

– Se, että on saanut asiakkaan ongelmia selvitettyä ja he ovat päässeet eteenpäin elämässä, niin se on ollut kyllä tosi hienoa, Heino iloitsee onnistumisen kokemuksista kysyttäessä.

Alanvaihtajana Rosten tietää, että aina voi aloittaa alusta ja lähteä kulkemaan eri polkua. Yhdessä yksilövalmentaja ja kurssilainen rakentavat sellaisen tien, jota voi edetä myös yksin kurssin loputtua. Yksilövalmentajille parasta työssä on nähdä kuntouttavan työtoiminnan vaikutus, ja kuinka kurssin jälkeen yksilöt suunnistavat suoraan työelämään tai opintojen pariin.