Yksisuuntaiset katuosuudet Brahenkadulla muutetaan kaksisuuntaisiksi torstaina 20.9. Muutos liittyy Kauppatorin uudistamiseen ja bussien poistumiseen Kauppatoria ympäröiviltä kaduilta. Liikennejärjestelyjä on muutettu myös Maariankadulla ja keskustassa liikkuvien kannattaa seurata entistäkin tarkemmin opasteita.

Kauppatorin uudistamiseen liittyvien liikennejärjestelyjen myötä Brahenkatu muutetaan torstaina 20.9. kokonaan kaksisuuntaiseksi. Muutos koskee väliä Eerikinkatu-Maariankatu. Muilta osin Brahenkatu on ollut jo aikaisemmin kaksisuuntainen.

Liikennevalojen ohjelmointimuutokset aloitetaan torstaina aamupäivällä ja liikenne muuttuu kaksisuuntaiseksi puolenpäivän aikoihin. Liikennevalojen lisäksi muuttuneista ajosuunnista kerrotaan liikennemerkein ja ajoratamaalauksin.

Brahenkadun ja Läntisen Pitkäkadun risteykseen kiertoliittymä

Kauppatorin uudistamiseen liittyen keskusta-alueella on tehty myös muita liikennejärjestelyjä, joten keskustan kaduilla liikkuvien kannattaa kiinnittää liikennemerkkeihin ja ajoratamaalauksiin erityistä huomiota. Brahenkadun ja Läntisen Pitkäkadun risteys on muutettu kiertoliittymäksi, jotta mahdollistetaan bussien kääntyminen linja-autoaseman suunnasta keskustaan päin. Tämän johdosta väistämisvelvollisuudet ovat risteyksessä muuttuneet.

Maariankadulla uusia kaistajärjestelyitä

Maariankadulla on tehty kaistajärjestelyjä. Ajokaistat sijaitsevat kadun keskellä,  keskustan suuntaan on jatkossa vain yksi kaista ja Aninkaistenkadun suuntaan on yksi ajokaista ja bussikaista. Maariankadun reunimmaiset kaistat ovat muuttaneet luonnetta, joen puoleinen reunimmainen kaista on muutettu pysäkiksi ja Puutorin puoleinen reunimmainen kaista jakeluliikenteen paikaksi.

Bussipysäkit siirtyvät pois Kauppatorin laidoilta 24.9.

Föli-liikenteen pysäkit siirtyvät ensi maanantaina 24.9. pois Kauppatoria ympäröiviltä kaduilta. Linja-autot liikennöivät jatkossa etenkin Aurakadulla, Linnankadulla ja Brahenkadulla. Linja-autoliikenteen edellyttämien muutosten vuoksi osalle keskustan aluetta on jo aikaisemmin määrätty läpiajokielto.