Turkuun jalkautuu uusi lapsiperheiden arkea tukeva palvelu, perheohjaus. Perheohjauksessa perheohjaaja neuvoo ja auttaa lapsiperheitä arjen pohdinnoissa ja ohjaa tarvittaessa sopivien palveluiden pariin. Lapsiperheet voivat tavata perheohjaaja Skanssin Monitorissa, pääkirjaston lastenosastolla ja Perhelinjalla.

Perheohjaaja on tavattavissa:

  • 25.9. alkaen pääkirjaston lastenosastolla tiistaisin klo 10–12
  • 5.10. alkaen Skanssin Monitorissa klo 9–12
  • 14.10. alkaen Perhelinjassa kerran kuussa

Perheohjaaja neuvoo ja auttaa lapsiperheiden mieltä askarruttavissa asioissa. Palvelu on matalankynnyksen toimintaa, jossa lapsiperhe voi rennossa ympäristössä lähestyä ammattilaista ja saada tietoa eri vaihtoehdoista.

– Ajatuksena on, että asiakas voi vain tulla käymään ja jutella kanssani. Haluan auttaa lapsiperheitä heitä askarruttavissa asioissa, olla läsnä ja kuunnella, kertoo perheohjaaja Jaana Salonen.

Salonen tekee osan viikosta perheohjausta ja lopun ajasta hän lapsiperheiden kotipalvelussa, jossa annetaan lapsiperheille konkreettista apua arjen keskellä. Hän aloitti tehtävässä vuoden alussa ja hänellä on vahva kokemus lapsien ja lapsiperheiden kanssa toimimisesta.

Perheohaaja Jaana Salonen odottaa innolla tulevia asiakastapaamisia.

– Keskeistä perheohjauksessa on se, että perheet voivat lähestyä perheohjaajaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Samalla voin kertoa laajemmin kaupungin eri palveluista lapsiperheille ja auttaa heitä löytämään oikean henkilön luokse. Kaikki tapahtuu yhteistyössä lapsiperheen kanssa, jotta löydämme sopivan ratkaisun vastaamaan heidän sen hetkistä tarvetta, Salonen jatkaa.

Perheohjauksen julkisista sijainneista johtuen keskustelut pidetään neuvoa-antavina. Mikäli lapsiperhe kokee tarvitsevansa henkilökohtaisempaa ohjausta sekä tarkempaa asioiden läpikäyntiä, voi asiakas sopia puhelinyhteydenoton perheohjaajan kanssa.