Podcastissa esitellään erilaisia Turun kaupunkitutkimusohjelman puitteissa tai sen kanssa yhteistyössä syntyneitä tutkimushankkeita. Tarkoituksena on tarjota tieteellistä tietoa ja tutkimustuloksia uudenlaisessa muodossa.

Turun kaupunkitutkimusohjelma

Turun kaupunkitutkimusohjelma on Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen tutkimusohjelma, jossa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta. Kaupunkitutkimusohjelman tavoite on tarjota työkaluja kaupungin päätöksentekoon ja kehittää yliopistojen ja kaupungin välistä tiedonvaihtoa.

Ohjelman avulla kanavoidaan yliopistotutkimuksesta näkökulmia, ideoita ja neuvonantoa (policy advice) kaupungin johtamiseen sekä tutkimusaiheita, -haasteita tai -pyyntöjä kaupunkihallinnosta yliopistoihin. Tietoperusteista johtamista vahvistamalla pyritään lisäämään kaupungin kehittämistoiminnan vaikuttavuutta.

turku.fi/kaupunkitutkimus

–Tutkimustieto on usein saatavilla vain tekstinä, joten halusimme kokeilla myös toisenlaista lähestymistapaa, kertoo kaupunkitutkimusohjelman johtaja Sampo Ruoppila.

Podcastin on toimittanut vapaa toimittaja Elina Teerijoki. Teerijoki pitää kaupunkitutkimusohjelman uutta aluevaltausta hyvänä ajatuksena.

–Podcast-muoto sopii tieteestä kertomiseen. Tutkijan oma ääni ja näkökulma pääsevät hyvin esiin, ja asioihin ehtii perehtyä kunnolla, Teerijoki perustelee.

Avausjaksossa kysytään, mitä kaupunkitutkimus on

Kaupungin ääniä-podcastin ensimmäisessä jaksossa ei vielä syvennytä mihinkään yksittäiseen tutkimukseen, vaan selvitetään mistä kaupunkitutkimuksessa ja Turun kaupunkitutkimusohjelmassa ylipäätään on kyse. Avausjaksossa äänessä ovat Teerijoki ja Ruoppila itse. Teerijoen mukaan podcastia voi suositella monenlaisille kuulijoille.

–Kaupunkitutkimusohjelma tarjoaa kiinnostavaa tietoa ja syventäviä näkökulmia paitsi kaupungin päättäjille, myös kenelle tahansa jokapäiväsestä arkiympäristöstään kiinnostuneelle kaupunkilaiselle.

Seuraavissa jaksoissa syvennytään muun muassa Turun Seurahuoneen historiaan sekä Merellinen Turku-tutkimusprojektiin.

  • Kaupungin ääniä-podcastin avausjaksoa pääset kuuntelemaan tästä.