Opetushallitus tiedotti tänään perjantaina 21.9., että koulujen viides- ja kahdeksasluokkalaisten Move!-kuntotestauksia voi jatkaa normaalisti.

– Move!-mittauksiin liittyvät turvallisuusseikat on nyt selvitetty Opetushallituksen toimesta. Voimme siis tämän tiedon perusteella jatkaa mittausten parissa turvallisesti myös Turussa, toteaa perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen.

Koulujen Move!-mittauksia jatketaan ja valtakunnalliselle tiedonkeruulle on annettu lisäaikaa 12. lokakuuta 2018 asti, Opetushallitus sanoo tiedotteessaan.

Espoossa kansallisen Move!-mittauksen jälkeen seuranneen valitettavan kuolemantapauksen johdosta Move!-mittaukset päätettiin keskeyttää Turun kouluissa 17.9. siksi aikaa, kunnes Espoon tapahtumat ovat tulleet kattavasti selvitetyiksi.

Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen tiedonkeruu- ja palautejärjestelmä, joka tuottaa muun muassa tietoa yhdistettäväksi 5. ja 8. vuosiluokilla koululaisille tehtäviin laajoihin terveystarkastuksiin. Järjestelmän keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen.