Kupittaan urheiluhallissa on perjantaina 28.9. klo 9–11 ja 12–14 taatusti menoa ja meininkiä. Silloin lähes 1 100 Turun yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa testaa eri liikuntalajeja School Action Day- ja Mihi-messut -tapahtumissa.

School Action Day – Let's #BeActive -tapahtuma on osa Euroopan urheiluviikkoa, jota Suomessa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Turussa tapahtuman kylkeen on lisätty Mihi-messut, jossa nuoret voivat tutustua maksuttomaan Mihi-liikuntatuotteeseen. Perjantain tapahtumien ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotakin, niin vähän liikkuneelle kuin enemmän liikuntaa harrastaneellekin. Tavoitteena on kannustaa nuoria liikkumaan ja kertoa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan monipuolisista palveluista.

Gladiaattorikehää ja lyöntitehoa

– School Action Day:ssä on monipuolisia toiminnallisia rastipisteitä nonstop-periaatteella vauhdikkaan musiikin kera. Tapahtumassa pääsee testaamaan mm. tasapainoa gladiaattorikehässä tai vaihtamaan tiimityönä renkaat formula-autoon, vinkkaa koululiikunnanohjaaja Harri Karjalainen.
Boxer-lyöntipelissä voi mittauttaa lyöntitehonsa. Tapahtumassa voi myös innostua pomppimaan jättikokoisella ilmatäytteisellä pomppupatjalla.

Mihi-messuilla esitellään 13–19-vuotiaille suunnatun maksuttoman Mihi-liikuntatuotteen tarjontaa.
– Messuilla voi kokeilla Mihi-lajeja ja seurata urheiluseurojen lajiesityksiä. Mukana on mm. rugbya, taekwondoa, kuntonyrkkeilyä, lacrossea, futsalia, keilailua ja capoeiraa sekä sählytutka, luettelee liikuntapalveluvastaava Jorma Fisk.

Tapahtuman tarjoaa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelukeskus yhteistyössä seurojen, yhdistysten ja Turun Liikkuva koulu -hankkeen kanssa. Vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut ovat myös mukana omalla toimintapisteellään.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30.9.

Neljättä kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. 

Keskimäärin joka kolmas peruskouluikäinen liikkuu suosituksen mukaisesti vähintään tunnin päivässä. Vähän liikkuvilla lapsilla ja nuorilla merkittävä osa liikkumisesta tapahtuu arkipäivisin koulussa. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytäänkin peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on yli 20 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman alueellisten verkostojen kanssa. Tämän lisäksi monet paikalliset koulut järjestävät oppilaille toimintaa. Erityisesti tapahtumissa korostetaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Euroopan urheiluviikon 2018 viralliset avajaiset pidetään Wienissä, Itävallassa 22. syyskuuta.  Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30. syyskuuta 2018 kaikkialla Euroopassa. Urheiluviikon tunniste on #BeActive.

Suomen kansallisina #BeActive lähettiläinä toimivat koripalloilija, Susijengin kapteeni Shawn Huff sekä Suomen cheerleading maajoukkue. 

Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto, joka on Opetushallituksessa. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun kansainvälisille yhteistyöhankkeille.

Lisätietoja:

 

 

Kaupunginosa/Alue: