Turun ydinkeskustan liikennejärjestelyihin on tullut useita muutoksia Kauppatorin uudistamistöiden vuoksi. Tori ja sen ympäristö ovat käytössä myös töiden aikana. Tutustu muutoksiin ja korvaaviin palveluihin.

Palautepalvelu

Onko sinulla kysymyksiä uuteen Kauppatoriin liittyen? Haluatko antaa palautetta? Vastaamme palautepalvelussa.

Kauppatorin palautelomake

Keskustaan voi yhä ajaa

Vaikka Aurakadulle, Eerikinkadulle ja Linnankadulle on määrätty läpiajokieltoja, voi keskustaan yhä ajaa autolla. Läpiajokielto ei ole ajokielto, eikä siten koske esimerkiksi parkkiin ajamista. Ainoastaan Kauppatoria ympäröivät katuosuudet on otettu kokonaan pois yksityisautoilijoiden käytöstä.

Aivan torin viereiset parkkipaikat ovat hävinneet, mutta muut keskustan pysäköintialueet palvelevat entiseen malliin. Esimerkiksi P-Louhi, Kauppahallin pysäköinti, kirjaston pysäköinti, Julian pysäköintitalo, Eskelin parkkitalo ja jäljelle jääneet kadunvarsiparkit ovat käytössä.

Lisäksi keskustaan avataan uusia pysäköintipaikkoja. Uutta pysäköintiä sijoitetaan Aurakadulle, Eerikinkadulle ja Maariankadulle. Tarkempaa tietoa uusista pysäköintipaikoista saat katukohtaisista suunnitelmista.

Joukkoliikenne ja kevyen liikenteen väylät toimivat

Linja-autoliikenteen painopiste on siirtynyt Kauppatorin laidalta Aurakadulle ja Linnankadulle. Tästä johtuen suurin osa reiteistä ja pysäkeistä on muuttunut keskustassa. Bussit kulkevat jatkossakin keskustaan, mutta oman bussilinjan päivittyneet tiedot on hyvä tarkistaa Fölin sivuilta.

Kevyen liikenteen väylät toimivat myös entiseen malliin, eli keskustaan voi matkata myös pyörällä ja kävellen. Tarvittaessa pyörän voi ottaa alleen joltakin Fölin lukuisista kaupunkipyöräasemista. Kaupunkipyörien käyttöoikeus kuuluu useimpiin Fölin kausikortteihin ainakin 30.4.2019 saakka. Voit rekisteröityä Föli-fillareiden käyttäjäksi Fölin sivuilla ja liitä kausikorttisi järjestelmään, niin saat föllärit maksutta käyttöösi. Ilman kausikorttia kaupunkipyöräilemään pääsee 40 euron kausimaksulla.

Väliaikainen tori palvelee kävelykadun jatkeena

Yliopistonkadulle on avattu väliaikainen tori Aurakadun ja Kauppiaskadun väliin. Torikauppa siis jatkuu rakennustöistä huolimatta ja torikauppiaat voivat ajaa alueelle lastaamaan ja purkamaan kuormia.

Väliaikaisella torilla palvelee 1.10. alkaen myös Kauppatorin Infokontti. Infokontista saat lisätietoa Kauppatorin uudistushankkeen etenemisestä sekä torilla tehdyistä arkeologisista kaivauksista. Infokontti on avoinna arkisin klo 9-14.

Kuljetaan toisia kunnioittaen

Vaikka Kauppatorin ympäristö on jatkossakin avoin kaupunkilaisille, on keskustassa asioidessa hyvä noudattaa normaalia varovaisuutta. Rakennustöiden takia alueella liikkuu työkoneita, joita on syytä varoa.

Brahe-Centerin korjaustyöt on myös hyvä huomioda, sillä ne kaventavat Brahenkatua. Lisäksi Linnankadulla ja Aurakadulla on julkisen liikenteen reittimuutosten vuoksi tavallista enemmän linja-autoliikennettä.

Väliaikaisten järjestelyjen aikana tärkeintä on ottaa kanssaliikkujat huomioon ja pitää maltti mukana liikenteessä. Yhdessä tehtyjen kompromissien ansiosta saamme Turkuun entistä ehomman ja viihtyisämmän keskustan kaikille!