Korkeakouluopiskelijat tuovat Turun Tuomiokirkkotorille Varsinais-Suomen suurimmat sitsit. Opiskelijoiden ja kaupunkilaisten yhteinen tapahtuma kokoaa 300 laulavaa ihmistä Turun Tuomiokirkkotorille perjantaina 5.10.2018 klo 17.00 alkaen.

Suursitsit järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna sitsilauluja laulettiin Turun Kauppatorilla. Sitsit tuovat yhteen opiskelijoita kaikista Turun kuudesta korkeakoulusta. Myös kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus lunastaa lippu sitseille.  

Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jossa lauletaan, syödään ja juodaan hyvin sekä nautitaan hyvästä seurasta.

”Turkulaisten Suursitsien tarkoituksena on tuoda opiskelijakulttuuri lähemmäs kaupunkilaisia. Turun kaupunki on ilmaissut tavoitteensa olla Suomen paras opiskelijakaupunki. Sitsit niinkin näkyvällä paikalla kuin Turun Tuomiokirkkotorilla on osoitus siitä, että opiskelijoita arvostetaan Turussa”, kertoo Ida Myllärinen, joka on ollut vastuussa tapahtuman järjestelyistä.

Tapahtuman järjestämiseen osallistuvat kaikkien kuuden Turun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnat. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Opiskelijakaupunki Turku ja Saaristobaari.

Opiskelijakaupunki Turku on Turun kaupungin, korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä elinkeinoelämän yhteistyötä kaupungin kehittämiseksi. Turun kuudessa korkeakoulussa opiskelee lähes 40 000 opiskelijaa. Joka neljäs turkulainen on korkeakouluopiskelija tai korkeakoulun asiantuntija. Tavoitteena on tehdä Turusta Suomen kiinnostavin ja Itämeren innostavin opiskelijakaupunki, johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen. Lue lisää: turku.fi/opiskelijakaupunki.