Omaolo-palvelu on uusi sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava, jonka kautta kuka tahansa voi mm. arvioida omaa hoidon tai palvelun tarvettaan ajasta ja paikasta riippumatta. Miten Omaoloa kuvaavat kehittämistyössä mukana olleet ammattilaiset? Katso tuoreet videot.

Omaoloa kehitetään ODA-hankkeessa. ODA on hallitusohjelman kärkihanke, jota toteuttavat Espoo (isäntäkunta), Helsinki, Porvoo, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Turku, Hämeenlinna, Tampere, Joensuu, Kuopio, Oulu, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Varsinais-Suomen sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirit. Omaolo liitetään osaksi Kanta-palveluita syksyllä 2018.

Lisätiedot:

 Palvelu parantaa sosiaali- ja terveydenhuollon laatua sekä helpottaa asiakkaiden tiedonsaantia ja ammattilaisten työtä.

Omaolon ensimmäiset osiot, palveluarviot ja oirearviot, ovat asiakkaiden testattavina Oulussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Helsingissä, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksella. Laajempaan käyttöön palvelu saadaan vuodenvaihteessa.

Turun sosiaali-ja terveyspalveluissa Omaolon palvelu- ja oirearvioit otetaan käyttöön asteittain vuoden lopussa, kun testaus laajenee syksyn aikana Turun kaupungin hyvinvointitoimialalle.

Hoidon ja palvelun suunnittelu ja toteutus Omaolossa

 

Omaolo ja sosiaalihuolto

 

Asiakkaan tilanteen arviointi Omaolossa

 

Omaolo ja suun terveydenhuolto