Eurooppa-toimiston lokakuu alkoi muutolla uusiin toimistotiloihin. Lokakuun alkuun sijoittui myös European Week of Regions and Cities, jonka teemana oli tänä vuonna vahva koheesiopolitiikka. Brysselissä vieraili myös Turun alueen meriasiantuntijoiden ryhmä.

Lokakuun kohokohta Brysselissä oli European Week of Regions and Cities, joka keräsi tänä vuonna noin 6700 kävijää. Tämän vuoden kattoteemana oli vahva koheesiopolitiikka vuoden 2020 jälkeen, mutta viikon aikana järjestettiin tapahtumia laajasti eri kaupunki- ja alueteemoihin liittyen (ml. digitalisaatio, liikenne, koulutus, terveys, innovaatiot ja rahoitus). Turku oli esillä 6Aika-yhteistyötä esittelevässä tilaisuudessa. (Lue lisää täältä)

Turun alueen meriasiantuntijoiden ryhmä nk. Blue Team vieraili myös Brysselissä lokakuun puolivälissä. Tarkoituksena oli tuoda esille Turun alueen meriteollisuuden ja sinisen ekosysteemin osaamista ja saada kontakteja (Lue lisää täältä).

Keskustelut EU:n tulevan rahoituskauden ohjelmista ovat myös käyneet vilkkaina EU-instituutioissa. Komissio on muun muassa antanut ehdotuksia Euroopan horisontin missiosta ja kumppanuuksista (Lue lisää täältä).

Katseet kääntyvät jo pikkuhiljaa myös ”EU:n supervuotta” 2019 kohti. Heinäkuussa alkavaan Suomen puheenjohtajuuskauteen valmistaudutaan jo, ja Euroopan parlamentin mepit alkavat suunnata huomiotaan keväällä järjestettäviin eurovaaleihin. Suomalaiset jännittävät myös kuinka käy Alexander Stubbille EPP:n komissaariehdokaskisassa saksalaista Manfred Weberiä vastaan Helsingissä 7.-8.11. pidettävässä äänestyksessä.

Asiasanat: