12 kilometrin mittainen sulana pidettävä talvipyöräilyreitti helpottaa taas pyöräilijöiden arkea Turun keskustan alueella.

Toista kauttaan aloittava talvipyöräilyn testireitti ja ympäri vuoden käytössä olevat Föli-fillarit kannustavat kaupunkilaisia liikkumaan kestävästi vuodenajasta riippumatta.

Talvipyöräilyn testireitti muodostuu jälleen keskustan alueen runsaassa pyöräilykäytössä oleville väylille. Kaupunkilaisilta saadun palautteen perusteella reittiin on täksi talveksi tehty yksi muutos: Nyt se kulkee Hämeensillan yli Tyksin puolelta.

Reitin kunnossapito hoidetaan viime talven tapaan harjasuolausmenetelmällä. Runsaalla lumisateella tai kovalla pakkaskelillä turvaudutaan väliaikaisesti perinteisiin talvihoitomenetelmiin.

Turku haluaa tänä talvena kiinnittää erityistä huomiota myös jalankulkijoiden ja lenkkeilijöiden olosuhteisiin. Kaupunki testaa erilaista talvikunnossapidon menetelmää Uudenmaantiellä ja Läntisellä Rantakadulla. Menetelmänä käytetään harjausta ja hiekoitusta pestyllä hiekalla.

Talvipyöräilyn testireitti 2. kaudella

Fölläreissä nastat alla

Myös Turun kaupunkipyöräjärjestelmä Föli-fillarit on valmiina talveen. Marraskuun alkuun mennessä föllärit on huollettu ja puettu talviasuun eli kaikkiin pyöriin on vaihdettu nastarenkaat. Föli-fillarit on Suomen ainoa ympärivuotinen kaupunkipyöräjärjestelmä ja harvinaisuus lajissaan näin pohjoisilla leveyspiireillä.

Talvipyöräilyn testireitistä ja Föli-fillareiden talvikäytöstä kerätään viime vuoden tapaan jälleen palautetta kaupunkilaisilta.