Itämerihaasteen verkostotoiminnassa jatketaan hyväksi havaittuja toimia Itämeren suojelutyössä. Lisäksi käynnistetään uudenlaista yritysyhteistyötä ja osallistetaan kaupunkilaisia aiempaa aktiivisemmin.

Forum Marinumissa järjestettävän seminaarin avaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Turun yliopiston rehtorin Kalervo Väänänen johtaa paneelikeskustelun, johon osallistuu mm. Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

- Yli vuosikymmenen aikana olemme toteuttaneet kymmeniä konkreettisia toimia Helsingin ja Turun kaupunkien vesistökuormituksen vähentämiseksi. Itämerihaasteen kumppanimme ovat tehneet satoja toimia lähivesien ja koko Itämeren hyväksi. Olemme myös toteuttaneet useita kansainvälisiä hankkeita vesiensuojelun kehittämiseksi. Nyt käynnistämme uudenlaista yritysyhteistyötä ja osallistamme kaupunkilaisia aiempaa enemmän toimintaa, sanoo Minna Arve.

Olli-Pekka Mäki, Turun kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö ja Esa Nikunen, Helsingin kaupungin ympäristöjohtaja julkistavat seminaarissa Itämerihaasteen kauden 2019–2023 päämäärät sekä Helsingin ja Turun kolmannen yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman.

Kuluvan kauden (2014–2018) saavutuksia ja haasteita arvioidaan. Itämerihaasteen verkostokumppanit kertovat uuden kauden avauksista omista näkökulmistaan.

Mitä ollaan saavutettu, mitä tavoitellaan?

Vuosiseminaarin paneelikeskustelu pureutuu meriensuojelun haasteisiin ja saavutuksiin. Paneelikeskustelu on Turun yliopiston järjestämän Saaristomeri -seminaarisarjan kolmas osa.

Iltapäivällä Itämerihaaste palkitsee verkostonsa tähtikumppaneita, minkä jälkeen Itämerihaasteen yhteistyökumppanit esittävät toimintaansa ja kommentoivat Itämerihaasteen tavoitteita ja toimia vuosille 2019–2023.

Seminaariohjelma