Näkövammaiset lapset ja nuoret viettävät Erilainen koulupäivä -tapahtumaa tänä vuonna museossa.

Aboa Vetus -museossa perjantaina 9.11. klo 9.30–13.15 järjestettävä tapahtuma toimii hyvänä alkuna 12.–18.11. vietettävälle valtakunnalliselle Sokeain viikolle.  Tapahtumaan osallistuvat näkövammaiset lapset ja nuoret tulevat Varsinais-Suomen kunnista ja ovat integroituna yleisopetuksen luokkiin.

Kuvatulkattu kierros museossa

Erilainen koulupäivä järjestetään vuosittain erimuotoisena ja erilaisissa paikoissa. Tänä syksynä oppilaat ovat saaneet ennakkotehtävän, jonka voivat tehdä yksin vapaa-ajallaan tai koulussa oppituntien aikana, jos opettaja innostuu asiasta.
– Osallistujat pääsevät tutustumaan museoon kuvailutulkatun Pikku-Matti -opastuskierroksen avulla sekä erilaisilla pajapisteillä, kertoo koululiikunnanohjaaja Pikita Lempiäinen-Koponen Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelukeskuksesta.

Museopäivän näkövammaisille lapsille ja nuorille mahdollistaa Rauno Puolimatkan merkkipäivärahaston lahjoitus. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Näkövammaisten liitto ry aluetyö, Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry ja Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan koululiikunnanohjaus.