Joulukaupan edistämiseksi Turun kaupunginhallitukselle esitetään kampanjaa, jossa viitenä joulukuun lauantaina aikuiset voisivat matkustaa seudullisen joukkoliikenteen Fölin reiteillä lasten lipun hinnalla. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 19.11.2018.

Turun keskustaa hallitsee vuoden 2021 loppuun saakka Kauppatorin uudistus. Samanaikaisesti on käynnistymässä merkittäviä rakennushankkeita toria ympäröivissä kortteleissa. Turun keskustan muutokset ovat merkittävä osa keskustan kehittämisen kärkihanketta, jossa Turulle luodaan elinvoimainen ja vetovoimainen keskusta kaupunkistrategian mukaisesti Turun 800-vuotisjuhliin vuoteen 2029 mennessä.

Keskustan väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat luoneet kielteistä mielikuvaa keskustan saavutettavuudesta. Tilanteen parantamiseksi kaupunginhallitus on aiemmin marraskuussa päättänyt, että joulukuun ajaksi käynnistetään kampanja pysäköinnin osittaisesta maksuttomuudesta ydinkeskusta-alueella.

Uusi joukkoliikenteen kertalippukampanja tukisi osaltaan samaa tavoitetta eli viestiä keskustan saavutettavuudesta rakennushankkeista huolimatta.

Kampanja tarkoittaisi sitä, että lauantaipäivinä 1.12.2018, 8.12.2018, 15.12.2018, 22.12.2018 ja 29.12.2018 aikuiset saisivat matkustaa joukkoliikenteessä lasten kertalipun lipulla. Lasten kertalippu maksaa 1,50 euroa ja aikuisten kertalippu maksaa normaalisti 3 euroa.

Torikauppa ja keskustan liikkeet palvelevat normaalisti

Kaupunginhallituksen maanantaina 19.11. päätettävänä olevan Fölin kertalippukampanjan sekä jo aiemmin päätetyn keskustan pysäköintikampanjan tarkoituksena on madaltaa kynnystä lähteä yhdessä perheen kanssa asioimaan keskustaan. Alennettu kertalipun hinta kannustaa joukkoliikenteen käyttöön hyvänä vaihtoehtona henkilöautolle myös vapaa-ajan matkoja tehdessä. Samalla keskustan muuttuneet liikennejärjestelyt tulisivat tutuiksi heillekin, jotka eivät normaalisti tai ainakaan säännöllisesti käytä keskustassa asioidessaan joukkoliikennettä.

- On tärkeää huomioida, että keskusta on edelleen tavoitettavissa kaikilla liikennemuodoilla ja sinne voi tulla kuten ennenkin väliaikaisista joukkoliikennejärjestelyistä huolimatta. Torikauppa toimii keskeytyksettä ja kaupat ovat auki normaalisti, korostaa apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.