Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 20.11. Kokouksessa käsiteltiin mm. asemakaavoituksen tavoitteita, jotka koskevat Parkinkentän alueen kehittämistä. Käsittelyssä oli myös Kärsämäkeen valmistunut Hiidenvartin asemakaavan luonnos.

Alustavia suunnitelmia, Arkkitehtitoimisto K2S.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Parkinkenttä

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee Parkinkenttää ja sitä rajaavia Tuureporinkatua ja Kutomonkatua.

Tavoitteena on muodostaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja toiminnoiltaan monipuolinen kortteli, jossa yhdistyvät mm. liikunta, asuminen, toimisto- ja liikekäyttö.

Tekojäärata ja –kaukalo on tarkoitus rakentaa uudelleen nykyvaatimusten mukaisesti. Lähellä sijaitsevien Konserttitalon ja Maakunta-arkiston mahdolliset tarpeet otetaan huomioon tarvittavilta osin.

Lautakunnalle ehdotettiin, että asemakaavanmuutoksen tavoitteet hyväksytään, ja että osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkitään tiedoksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutosluonnos; Hiidenvartti, Kärsämäki

Asemakaavanmuutos laaditaan Kärsämäkeen Leaf Areenan ja Kärsämäen kartanon viereiselle alueelle.

Asemakaava mahdollistaa kahdeksan neljäkerroksisen asuinkerrostalon rakentamisen noin 6,4 hehtaarin suuruiselle suunnittelualueelle.

Alueelle arvioidaan tulevan noin 160 asuntoa ja noin 200 asukasta. Alueella säilyy myös teollisuustoiminnan työpaikkoja.

Kaavamääräyksillä rakentamista ohjataan ottamaan huomioon Kärsämäen rakentamistavan ominaispiirteet. Erityinen huomio kohdistetaan rakennusten soveltuvuuteen pientaloalueen läheisyyteen.

Lautakunta hyväksyi esitetyn luonnoksen asemakaavamuutoksen pohjaksi.

Asemakaavanmuutosluonnos; Kastun koulu

Entisen Kastun koulun tontin asemakaava muutetaan rakennuskannan uudistamista varten. Tontin pohjoisosa muutetaan asuinkerrostalojen korttelialueeksi, jonne voi sijoittaa kolme pienkerrostaloa. Tontin eteläosa muutetaan palvelurakennusten korttelialueeksi, johon on jo rakenteilla päiväkoti.

Lautakunta hyväksyi esitetyn luonnoksen asemakaavamuutoksen pohjaksi.

Nummi-Itäharju -alueen asuntokatuverkon rauhoittamishanke

Nummi-Itäharju -asuntoalue halutaan rauhoittaa läpi kulkevalta liikenteeltä Kalevantien ja Vanhan

Hämeentien välisellä alueella. Alueen läpi ajamista rajoitettiin voimakkaasti vuosituhannen vaihteessa, mutta liikennemäärät ovat sen jälkeen kasvaneet odotettua enemmän. Jatkossa liikenteen uskotaan kasvavan entisestään, kun Kalevantien eteläpuolelle suunniteltu Tiedepuisto-alue alkaa toteutua.

Lautakunta merkitsi käynnistyvän hankkeen tiedoksi.

Lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat