Kaupunginjohtaja Minna Arve on mukana 27.11. järjestettävässä maamerkkien julkistamistilaisuudessa ja myös Syvälahden koulun asukastilaisuuteen samana iltana. Koululla keskustellaan saaren merkityksestä niin saarelaisille kuin Turulle.

Tervetuloa tilaisuuksiin

  • Hirvensalon maamerkkien julkistus Hirvensalon sillalla mantereen puolella tiistaina 27.11. kello 17-17.30
  • Saarten merkitys saarelaisille ja Turulle, yleisötilaisuus Syvälahden koululla tiistaina 27.11. kello 17.45-19.30.

#kjkylässä
turku.fi/kjkylassa

 

Turun Hirvensalon saaressa vietetään tiistaina 27.11. yhteistä juhlapäivää, kun Hirvensalon sillan pieliin tulevat maamerkit julkistetaan ja sen jälkeen Syvälahden koulun asukastilaisuudessa pohditaan saaren merkitystä niin saarelaisille kuin Turulle. 

Tilaisuus on osa kaupunginjohtaja Arveen viime vuonna aloittamaa Kaupunginjohtaja kylässä -kiertuetta, jolla Arve käy vuorollaan jokaisella Turun asuinalueella asukkaiden järjestämissä tilaisuuksissa.

Uudet maamerkit ovat käytöstä poistetut väylämerkit, jotka on kunnostettu, niihin on asennettu aurinkokennoilla toimivat valot ja ne on pultattu Hirvensalon sillan pieliin mantereen puolelle siltaa

Maamerkit ovat olleet suunnitteilla jo pitkään

Hirvensalon sillan pieliin on suunniteltu saarta kuvaavaa ja myös tervetulotoivotuksena toimivaa maamerkkiä jo useamman vuoden ajan. Hirvensalon omakotiyhdistys järjesti ideakilpailun maamerkistä yhdistyksen 75-vuotisjuhlavuonna 2014. Sen voitti sillan kupeessa asuva Ansa Oksa ehdotuksellaan tyylitellyistä purjeista.

Vuosien varrella ajatus on jalostunut edelleen väylämerkeiksi eli poijuiksi, jotka on jo pystytetty paikoilleen.

- Poijuista tulee Hirvensalolle uusi maanmerkki. Ne toivottavat tulijat tervetulleiksi Turun merelliselle asuinalueelle ja kuvaavat saaren ominaislaatua erittäin hienolla tavalla, kertoo Hirvensalon omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Jari Hlavaty.

Maamerkit ovat turkulaisen tuotesuunnittelu- ja muotoilutoimisto Fokusdesignin toimitusjohtaja Ari Salosen suunnittelemat ja usean hirvensalolaisen tai Hirvensaloon liittyvän yrityksen sponsorivoimin toteuttamat. Poijuihin ja niihin liittyvien laitteiden hankinnan, kunnostuksen ja asennuksen on hoitanut ja koordinoinut hirvensalolainen yhdistysaktiivi Kullervo Nevalainen.

Yleisötilaisuudessa pohditaan, mikä on Hirvensalon merkitys

Heti maamerkkinen julkistuksen jälkeen Syvälahden koulussa vietetään saaren yhteinen asukastilaisuus, jossa tuodaan esiin Hirvensalon vetovoimaisuutta ja pohditaan, mitä annettavaa saarella on saarelaisille, muille turkulaisille ja turisteille. Asukastilaisuus on kaikille avoin.

Tilaisuuden monipuolinen ohjelma on suunniteltu yhdessä saaren toimijoiden ja Turun kaupungin virkamiesten kanssa.

- Tarkoitus on ensin pitää lyhyet alustukset saaren merellisyyden ja luonnon merkityksestä sekä palveluista ja liikuntamahdollisuuksista. Esittelijöinä ovat kaupungin virkamiehet ja saarelaiset yhdessä, kertoo Turun kaupungin aluetyön kehittäjä Katri Arnivaara.

Myös saaren seurat ja yhdistykset esittäytyvät tilaisuudessa. Mukana ovat Hirvensalon omakotiyhdistys, Hirvensalo-seura, Kaistarniemen Alitalon Kyläyhdistys, Hirvensalon Heitto ja Wäinö Aaltosen seura.

Asiasanat: