Porin prikaati järjestää kriisinhallintaharjoituksen Lounais-Suomen alueella 23. - 30.11. Turussa harjoitus näkyy tiistaina 27.11., jolloin joukot harjoittelevat Heikkilän kasarmin ja Pääskyvuoren entisen kasarmin alueilla klo 8 - 22 välisenä aikana.

Harjoitusjoukon vahvuus on noin 300 henkilöä ja 50 ajoneuvoa. Harjoitukseen osallistuu Satakunnan jääkäripataljoonan varusmiehiä sekä henkilökuntaa. Harjoituksen yhteydessä Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon kuuluva jääkärikomppania arvioidaan Naton suorituskykyarvioinnilla. Arvioinnissa mitataan joukon suorituskykyä korkean riskitason kriisinhallintaoperaatiossa.

Harjoitukseen liittyy myös helikopteri- ja hävittäjälentoja, mutta lennot eivät häiritse Turun ilmatilaa, sillä ne lennetään Oripään ja Piikajärven alueilla.

Suurin ajoneuvoliikenne tapahtuu tiistaina 27.11 sekä keskiviikkona 28.11 aamupäivien aikana, kun harjoitusjoukko saapuu ja poistuu Turun alueelle. Muuten panssariajoneuvoja liikkuu noin neljän ajoneuvon kokoisina osastoina Turun keskustan alueella.

Naton standardien mukaan toteutetut arvioinnit ovat osa Maavoimien suunnitelmallista joukkotuotantoa kansainvälisesti yhteensopivien joukkojen tuottamiseksi. Nyt suoritettava NEL2 - arviointi on Naton neliportaisen arviointijärjestelmän korkein taso. Harjoituksen tavoitteena on läpäistä NEL2 - arviointi ja harjaannuttaa jääkärikomppaniaa toimimaan NATO - arviointiohjelman mukaisissa tehtävissä.

Suomi on ilmoittanut jääkärikomppanian vuodelle 2019 Naton nopean toimina joukkojen pooliin. Siihen osallistumisen edellytyksenä on NEL2 - arvioinnin läpäisy.

Porin Prikaatin tiedote

Porin prikaati

Suomen kansainvaliset valmiusjoukot