Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on valinnut Vasaramäen koulun englannin ja ranskan opettajan Anita Zengerin vuoden 2018 kieltenopettajaksi. Ehdotuksen takana olivat Anitan kollegat.

Vasaramäen koulussa voi opiskella A1-kielenä englantia, A2-kielenä ranskaa tai saksaa, B1-kielenä toista kotimaista kieltä ja B2-kielenä espanjaa, ranskaa tai saksaa.

Englannin opetus on varhennettu alkamaan 1. luokalta.

Vuoden kieltenopettaja paljastettiin lauantaina 24.11. SUKOLin liittopäivillä. Tänä vuonna tunnustuksen saanut Anita Zenger opettaa englantia ja ranskaa Vasaramäen koulun ala- ja yläkoululaisille.

– Olin hyvin yllättynyt tästä kieltenopettajien keskuudessa arvostetusta tunnustuksesta. Se, että kollegat ovat tätä minulle ehdottaneet, osoittaa että koulussamme arvostetaan kieltenopetusta suuresti, Anita iloitsee.

Anita on koordinoinut myös Opetushallituksen Kielitivoli-hanketta Turussa ja Varsinais-Suomessa vuosina 2009–2013. Tällä hetkellä hän on mukana Kielitietoisesti kouluissa -hankkeessa, joka on varhennetun kielenopetuksen ja kielitietoisuuden lisäämisen kaksivuotinen kehittämis- ja kokeiluhanke.

– Olen saanut runsaasti lisäpuhtia Kielitietoisesti kouluissa -hankkeesta. Hankkeen toiminta on Turussa hyvin aktiivista, toimin siinä myös kielitietoisuuslähettiläänä. Tämä tarkoittaa sitä, että jalkaudumme työparin kanssa peruskouluihin levittämään koulutuksissa saatuja oppeja sekä opettajille että oppilaille.

Anitan työ ranskan kielen ja kulttuurin hyväksi huomattiin jo huhtikuussa 2018, jolloin hänelle myönnettiin Chevalier dans l’Ordre des Palmes academiques -ansiomerkki Ranskan suurlähetystössä Helsingissä.

Lämpimät onnittelut Anitalle koko sivistystoimialan puolesta!