Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry jakoi torstaina 29.11. syyskokouksessaan kaksi nuorisotyön menetelmätunnustusta. Turun kaupungin nuorten palveluiden Turku Game Academy sai niistä toisen.

– eSports-toiminta on esimerkki nykypäivän nuorisotyön monipuolisuudesta.  Nuorten sosiaaliset kontaktit tapahtuvat nykyisin myös verkossa ja pelien maailmassa. Nuorisotyötä tuleekin tehdä siellä missä nuoret kohtaavat, sanoo nuorisopalvelupäällikkö Minna Saarinen. Hänen mukaansa Allianssin TGA-toiminnalle myöntämä tunnustus on samalla tunnustus uudenlaiselle tavalle tehdä nuorisotyötä.

Turku Game Academy on toiminut Jyrkkälän nuorisotilan yhteydessä puolitoista vuotta. Tällä hetkellä nuoret pelaavat pitkäjänteistä sitoutumista vaativissa kilpapelijoukkueissa. Saarinen kertoo, että tulevaisuuden tavoitteena on avoimen pelitoiminnan lisääminen.

– Pelaamisessa tarvitaan monia samoja kykyjä kuin muutenkin elämässä, esimerkiksi tiimi- ja yhteistyötaitoja. Peliharrastus vahvistaa nuoren elämänhallintaa. Sen kautta nuoret saavat myös uusia elämyksiä ja kavereita, Saarinen sanoo.

Turku Game Academyn vetäjä, toimintaa perustamassa ollut nuoriso-ohjaaja Oscar Kivikoski toivoo, että eSports-toiminta leviäisi tunnustuksen myötä muualle Suomeen yhä useamman nuoren ulottuville.

– Olen erittäin ylpeä TGA:n kulkemasta taipaleesta sekä saamastamme tunnustuksesta. Odotan innolla, mitä tapahtuu tulevaisuudessa niin omassa toiminnassamme kuin valtakunnallisesti.

Toinen Nuorisotyön menetelmät - Methods for youth work -tunnustuksista meni Kemin kaupungin nuorisotyön Puuhapaku-toiminnalle. Tunnustusten tarkoituksena on nostaa esiin nuorisotyön eri menetelmiä sekä suuria ja pieniä innovaatioita.

Asiasanat: