Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana oli tänä vuonna ympäristö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat kutsuneet vastaanotolle suomalaisia, jotka edistävät kestävää kehitystä ja ympäristösuojelua. Kutsuttujen joukossa oli mm. Itämerihaasteen Turun koordinaattori ja Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm.

Tove Holmin ohella kutsun sai Itämerihaasteen Helsingin koordinaattori Lotta Ruokanen. Helsingin ja Turun kaupunginhallitukset päättivät lokakuussa jatkaa yhteistä Itämeri-toimenpideohjelmaa ja Itämerihaaste-verkostoaloitteen kautta vuosille 2019–2023. Kolmas toimenpideohjelma julkistettiin valtakunnallisessa seminaarissa Turussa 8.11.2018, jossa myös palkittiin Itämerihaasteen verkostokumppaneita vuosien varrelta.

Sekä Ruokanen että Holm tekivät juhlavalmisteluissa yhteistyötä muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan, Vaatelainaamo Vaatepuun ja Sirokorun kanssa, ja kaikkien valintojen arvoina näkyi kiertotalous.

Tove ja Dan Holm itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa.

- Holmin uniikkiasu on meren sininen, klassinen, hieman vintage-henkinen ilta-asu, joka on valmistettu merien muovijätteestä valmistetusta uusiokierrätysmateriaalista. Kiertotalouden edistämistyöstä palkitun yrittäjän ja merien ja luonnon tilaankin kantaa ottaneen muotitaiteilijan yhteistyö on omiaan edustamaan Holmin arvomaailmaa itsenäisyyspäivänämme Presidentinlinnan juhlassa, kertoo Pahkala.

Vaatepuu on Suomen ainoa vaatelainaamoketju.
- Vaatekirjasto-sana kuvaa osuvasti toimintaideologiaamme, kertoo yrittäjä Soile-Maria Linnemäki.

Pahkala ja Linnemäki ovat viime vuonna kehittäneet uudenlaisen yhteistyömallin, jossa uniikkiasut siirtyvät juhlien jälkeen Vaatepuun jäsenistön lainattaviksi-.Sinne päätyvät myös Holmin ja Ruokasen asut.

Holmin yllä nähdyt Freezing February -korut kuuluvat Sirokorun Vintage Collection -kokoelmaan. Korut on suunnitellut Sirokorun perustaja Matti Hyvärinen, joka on myös kehittänyt koruissa käytetyn myrkyttömän ja päästöttömän EcoAct-hopean. Ympäristöystävällinen ja korkeapitoinen EcoAct-hopealejeerinki valmistetaan kierrätyshopeasta.

Sirokorun lahjoittamat korut huutokaupataan Saaristomeren Suojelurahaston facebook-sivulla. Huutokauppa sulkeutuu maanantaina 17.12. kello 10.00.